▶️El marc legal efectiu del referèndum i la protecció dels funcionaris capitalitzen els posicionaments polítics premianencs

Imatge de la manifestació de BarcelonaImatge de la manifestació de Barcelona

Els grups municipals de l’Ajuntament s’han posicionat avui respecte dels últims episodis del procés sobiranista; l’aprovació al Parlament de les lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica i també la manifestació d’ahir a Barcelona. Al costat independentista, ERC, Crida i CiU han parlat de protecció legal i de responsabilitat davant les decisions preses, i també en relació a l’oposició del grup socialista, membre del govern, l’alcalde ha recordat que en aquest cas és el ple qui ha pres les decisions. Escoltem per aquest ordre el republicà Josep Maria Molins, Marina Altés de Crida Premianenca i l’alcalde Miquel Buch:

Miquel Buch ha insistit que tant treballadors municipals com càrrecs electes podran participar de l’organització del referèndum amb tota la tranquil·litat i sense patir per les conseqüències legals que se’n puguin derivar. No és aquesta, però, la visió dels altres partits, els no independentistes, que també s’han expressat avui al PN Matí. El portaveu popular, Joaquin Briones, ha assegurat que de llei només n’hi ha una perquè les del Parlament estan suspeses. El portaveu socialista David Gutiérrez, en relació al pacte de govern amb CiU, ha anunciat que ni ell ni la seva companya de grup participaran d’un “acte il·legal”, i el en nom de Ciutadans Josep Maria Cano ha anunciat fins i tot la interposició d’un recurs contra el decret que va signar la setmana passada l’alcalde de col·laboració amb el referèndum:

En nom de la Coalició d’Esquerres ha parlat el regidor Rafa Fernández, que ha dit que la solució a aquesta problemàtica és un referèndum però un referèndum amb totes les garanties, i no pas aquest. Amb tot ha dit que si es garanteix als treballadors municipals tota la protecció legal, no hi hauria d’haver problemes perquè l’1 d’octubre es pugui votar.

Escolta la roda de portaveus íntegra: