▶️Els de l’Esplai Parroquial ja tornen cap a casa

A quarts d'una del migdia el grup ha enfilat el camí de tornadaA quarts d'una del migdia el grup ha enfilat el camí de tornada

Aquest migdia ja tornava cap a casa el grup de 43 nens i 13 monitors de l’Esplai Parroquial que van quedar ahir atrapats a una casa de colònies de Saldes (Berguerdà) a causa de la nevada, i que ha estat evacuat aquest matí. La neu va bloquejar els accessos i fins i tot va deixar colgat l’autobús amb què havien de tornar. Ben aviat van estar assistits per Mossos, Bombers i SEM, que els van aconsellar pernoctar allí i evacuar-los aquest matí, i que es van endur dos germans a Berga perquè tenien febre. Cap a dos quarts d’11 del matí el el director d’Emergències Joan Delort deia a Catalunya Informació que havia començat l’evacuació:

El grup ha passat la nit amb condicions -tenien llum, menjar i abric- i fins i tot acompanyats d’efectius dels cossos d’emergències. L’Esplai, que de moment no fa declaracions, ha informat de la incidència via Twitter, on també han explicat que, a fi de calmar i animar la canalla, van optar per “disfressar” el tràngol com si es tractés d’una aventura afegida a la sortida. La sortida va començar dissabte i el grup havia de tornar diumenge, però aleshores l’esplai va informar que es quedarien una nit més perquè ”els bandolers de la Vila del Pedrafosca” els havien demanat que ajudessin a treure neu.

Translate »