?Aiguat històric al Baix Maresme amb una víctima mortal a Vilassar de Mar

La N2 es va inundar i es va tallar al trànsit durant unes hores entre Vilassar de Mar i El Masnou

Els aiguats d’ahir al Baix Maresme, que van deixar registres històrics -no havia plogut tant des del juliol de 2002- també van deixar una víctima mortal: un home, veí de Mataró, va morir a Vilassar de Mar quan va saltar-se un cordó de seguretat i va ser arrossegat dins el seu cotxe per la rierada. Aquest matí l’alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot i el Conseller d’Interior Jordi Jané parlaven per TV3:

En molts punts de la comarca van caure més de 200 litres per metre quadrat: a Cabrils, 220, dels quals 84,8 només en mitja hora. Escoltem el meteoròleg premianenc Enric Gumbau, que assenyala el caràcter excepcional de l’episodi:

El telèfon d’emergències 112 havia rebut a les 11 de la nit fins a 710 trucades a la comarca, i les poblacions amb més incidències van ser Vilassar de Mar (180), Premià de Mar (143) i Mataró (103). Al nostre municipi, on ahir es van acumular 153 litres per m2 i aquest matí n’eren 170, la major part d’incidències es van tornar a produir a la part baixa, però també hi va haver inundacions parcials a alguns equipaments públics. Escoltem l’alcalde accidental Miquel Àngel Méndez:

L’aiguat va inundar i va obligar a tallar la N2 entre Vilassar de Mar i el Masnou i també hi va haver afectacions en la circulació de trens i en el subministrament elèctric: a Premià de Mar van quedar-se sense llum més de 730 abonats. La previsió indica que tornaran les pluges, per bé que no s’espera que amb tanta intensitat, i es manté el pla Inuncat al país.

Escolta l’entrevista sencera a Miquel Àngel Méndez:

Escolta la valoració del meteoròleg Enric Gumbau:

Vet aquí un recull fotogràfic obtingut de diferents mitjans i particulars:

Translate »