‘2.518 vots’ Editorial del Premià Notícies del 22 de Novembre de 2011

La jornada electoral de diumenge va transcórrer a la comarca amb una absoluta absència d’incidències si n’exceptuem dos fets succeïts l’un a Vilassar de Mar i un altre a Mataró. Tal com us explicàvem ahir des d’aquest informatiu, la portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya a l’ajuntament de Mataró, Mònica Lora, es va veure implicada en un incident al col·legi electoral que hi havia ubicat a l’antiga escola universitària Miquel Biada. Segons publicava l’edició electrònica de La Vanguardia, Lora va creuar insults amb una electora que li hauria recriminat la seva ideologia xenòfoba. Davant dels fets, la presidenta de la mesa electoral i els apoderats dels partits van subscriure una acta detallant el que havia passat que posteriorment van lliurar als Mossos d’Esquadra.

Pel que fa al succés de  Vilassar de Mar, el rètol de la seu del Partit Socialista va ser trencat a cops la matinada de diumenge en uns fets que els socialistes vilassarencs van denunciar a la Policia Local.

Aquestes dues taques en la bona marxa de la jornada electoral venen de sectors ben diferents però que acaben per comportar-se amb la mateixa irracionalitat antidemocràtica. Els atacants a la seu socialista de Vilassar, tot i no reivindicar-se, pertanyen probablement a la mateixa tribu que en més d’una ocasió ha fet pintades a les persianes dels locals del PSC i del PP de Premià de Mar. En aquest cas, tot i ser absolutament condemnable, l’acció no passa d’una bretolada que demostra el nivell intel·lectual dels seus autors.

El fets de Mataró són, però, més greus. Que la portaveu d’una formació política es vegi implicada en un espectacle tan lamentable com un intercanvi d’insults a una seu electoral és senzillament inadmissible. Fos el que fos l’origen de l’incident, un càrrec electe està obligat a un comportament públic que no casa amb les discussions tavernàries, i menys encara si aquesta es produeix a un espai públic on s’hi estan fent unes votacions. Digueu-me antic, però per a mi un col·legi electoral té quelcom de territori sagrat on certs comportaments no són acceptables.

El més preocupant és que el partit del qual la senyora Lora n’és la portaveu, una formació que té per bandera la xenofòbia i l’odi al diferent, va aconseguir tres regidors en les darreres municipals i diumenge va rebre el suport de 2.518 vots, un 4,36% dels emesos. 2.518 són molts vots per a una ciutat com Mataró. 2.518 veïns que consideren, ja que parlem d’unes generals, que el més adient per a sortir de la crisi és, ara mateix, una formació que predica el contrari dels valors sobre els quals se sustenta la democràcia.

Alerta, perquè aquesta pel·lícula ja l’hem vista i ja sabem que no té un final feliç.

Be the first to comment on "‘2.518 vots’ Editorial del Premià Notícies del 22 de Novembre de 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »