61 premianencs es queden a l’atur durant el novembre i ja són 2.358 els aturats a la ciutat

Ja són 2.358 els premianencs en situació d’atur. Segons el Consell Comarcal del Maresme, les dades de l’atur a final de novembre indicaven que la xifra d’aturats havia pujat a Premià en 61 persones, amb una taxa d’atur del 16,24%. A nivell de comarca l’increment de l’atur ha estat en 157 persones i la taxa arriba al 15,5%. El Maresme ha desmentit la tendència de la província de Barcelona i del Principat, on la taxa d¡atur ha baixat durant el novembre.

Tot i les dades positives del comportament de l’atur a nivell de Barcelona i Catalunya durant el mes de Novembre, al Maresme la taxa d’atur ha arribat al 15,5% després d’un lleuger augment de la desocupació. L’increment ha estat del 0,45%.

En concret, i segons dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la borsa de persones sense feina al Maresme ha augmentat en 157 durant el mes de novembre. Així doncs, la xifra de persones que cerquen feina a la comarca és de 35.043.

El sector de treballadors dels serveis de restauració personals, protecció i comerç juntament al de treballadors no qualificats és el que concentra més pèrdues de lloc de treball durant el mes de novembre. En canvi, el de tècnics i científics, el d’operadors d’instal·lacions i maquinària, el de treballadors i artesans qualificats i el de tècnics i professionals de suport ha experimentat un lleuger descens d’aturats.

Pel que fa a Premià de Mar, 61 persones s’han quedat sense feina durant el mes de novembre, una de les xifres més altes dels darrers mesos. A finals de mes hi havia 2.358 premianencs a l’atur la qual cosa deixa la taxa d’aturats a la ciutat en el 16,24%. La variació anual absoluta de l’atur a la ciutat ha estat, pel moment, de 161 persones aturades més que a l’inici del 2010. Premià de Mar es manté per sobre de la mitjana del maresme en nombre d’aturats juntament amb Mataró, Calella, Malgrat i Tordera.

Pineda de Mar es manté com el municipi maresmenc amb una taxa d’atur més elevada amb el 20,46%.

 

Be the first to comment on "61 premianencs es queden a l’atur durant el novembre i ja són 2.358 els aturats a la ciutat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »