Aquesta matinada s’efectuarà el tractament a l’arbrat per prevenir la plaga del Tigre del plàtan

Plàtans d'alineació a la Gran Via de Lluís CompanysPlàtans d'alineació a la Gran Via de Lluís Companys

Avui dilluns de les 2 a les 6 de la matinada s’aplicarà als plataners un tractament biològic basat en sabó potàssic per controlar la població de l’anomenat Tigre del plàtan Es tracta d’una acció preventiva per evitar que la seva presència augmenti i pugui acabar provocant una possible plaga.
Tal com ens explica Ferràn Alegre tècnic de Medi Ambient i Salut Pública de l’ajuntament de Premià de Mar aquest insecte durant l’hivern habita l’escorça dels arbres i en temps de màxima expansió pot provocar la caiguda prematura de les fulles i posteriorment entrar als habitatges. Tot i que no transmet malalties a les persones provoca diverses molèsties, ja que sol instal•lar-se a les parets i a les cortines, especialment si són d’un color clar.

La poda sostenible i els tractaments biològics que s’han estat aplicant a Premià de Mar els darrers anys fan que els arbres tingui més defenses i puguin lluitar més fàcilment contra aquest tipus de plagues. Tot i així, la manca de pluja i les elevades temperatures de les darreres setmanes han provocat una presència més gran del que és habitual del Tigre del plàtan i per aquest motiu s’ha decidit actuar com a mesura preventiva.

El tractament amb sabó potàssic s’aplicarà aquesta atinada i no té cap efecte nociu per a les persones ni per als animals tal com ens assegura Ferran Alegre.