“Bany de mocions” al ple de novembre, que acaba en taules entre el govern i l’oposició

Foto del ple d'ahir

Repartiment de punts ahir al ple municipal entre govern i oposició amb les mocions més controvertides i que més qüestionaven l’acció de l’equip de govern. La part no resolutiva de  l’ordre del dia va capitalitzar el debat i també el temps de la sessió, ja que aquesta vegada d’una durada total de 5 hores, 4 hores i mitja va ser per a les mocions i els precs i preguntes (el regidor Antoni Subirà va parlar a Ràdio Premià de Mar d’un “bany de mocions”). A la banda del govern apuntem la moció que pretenia modificar els criteris del programa d’ajuts per llibres de text i material escolar, que no va prosperar. La presentaven PECP, ERC i Crida però només va obtenir els vots d’aquests grups, mentre que la resta hi van votar en contra. Escoltem Anna Sosa d’ERC i el regidor d’ensenyament Rafa Navarro:

Sí que va prosperar, per contra, una altra moció impulsada pel PSC que, en cas d’acomplir-se, suposaria un revés important en els plans del govern, ja que demana la paralització immediata del trasllat de 7 departaments municipals a ca l’Escoda. Socialistes, Comuns, ERC i Crida van acusar el govern d’aplicar la política dels fets consumats i d’estar avançant amb el trasllat sense esperar que la Taula d’Equipaments defineixi model de servei i idoneïtat de l’espai. 

Si bé aquestes van ser les mocions de més calat polític i les van generar més debat, el plenari va aprovar un seguit d’altres propostes rellevants. Destaquem la que regular l’ús del patinet elèctric (presentada per ERC, que d’entrada vol que es creï una comissió d’estudi); la moció de Junts per Premià de Mar (a la qual finalment es van adherir tots els altres partits excepte Ciutadans) per a l’adhesió formal de Premià de Mar al projecte educatiu Educació360 que impulsen la Diputació i la Fundació Jaume Bofill; la moció del PSC per a la creació d’un espai o casa de la dona, que impulsi i aculli tota l’activitat dirigida a les polítiques d’igualtat; i finalment la moció de Ciutadans encaminada a fer gestions per tal que l’Ajuntament sol·liciti un CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) al nou ambulatori mancomunat: la primera gestió, van convenir els grups, serà fer un estudi de la mà del CAP per poder anar a la Generalitat amb dades i amb suport professional.

Escolta el reportatge al Premià Notícies:

Translate »