Comencen el Carnaval i la Festa Major d’Hivern de Premià de Mar

Cartell de la festa major d'hivern 2011

Tot a punt per començar el Carnaval i la Festa Major Petita de Premià de Mar. El rei Primilià 9è arriba avui a la ciutat per presidir uns dies de disbauxa que, malgrat tot, venen marcats per les retallades econòmiques. El regidor de Festes de Premià de Mar ha dit, però, que les retallades no es deixaran notar en els actes al carrer. Dissabte a la nit es farà un ball de disfresses al Poliesportiu Municipal. La lectura dels versots dels Penjaculpes i el ball de la Disfressada es traslladen a la plaça de la Sardana per les obres a la plaça dels Països Catalans.

Avui és dijous gras, el dia que comença el Carnestoltes. Aquesta tarda el Rei Primilià 9è agafarà el comandament de la ciutat a partir d’un acte que es fa a la Plaça de la sardana i, a partir d’aquí, s’implantarà el regne del descontrol i la disbauxa fins l’enterrament del rei dimecres vinent, el dimecres de cendra. A partir d’aleshores serà el torn de la vella Quaresma i la seva quarantena d’estretors i sacrificis. Aquesta és la tradició cristiana. Dissortadament, però, la crisi econòmica sembla haver coronat a la vella Quaresma abans d’hora i el Carnestoltes, i amb ell la nostra Festa Major Petita, arriba carregada d’estretors.

Li hem demanat per aquesta festa, i per com s’ha programat sota les retallades pressupostàries, al regidor de Festes de Premià de Mar, Josep Maria Molins.

Com sabeu, a banda de la regidoria, l’entitat de Do Bòlit participa molt activament en l’organització de la festa major petita. Hem anat a buscar el president de l’entitat, Eloi Botey, per saber com tenen les seves activitats de cara als propers dies.

Comencem per la més cridanera que és el ‘Posem a caldo’, els versots crítics que els Penjaculpes dediquen a aquells premianencs, o a aquelles situacions que s’han viscut a la ciutat des del carrer Carnestoltes i que han merescut l’atenció dels Penjaculpes. L’Eloi Botey ja ha advertit que enguany els Penjaculpes venen forts. El ‘Posem a caldo’ es farà dissabte a partir de les set de la tarda a la plaça de la Sardana.

I el mateix escenari servirà diumenge per una altra tradició de De bòlit!, aquesta recuperada només uns anys enrere. El ball de la Disfressada es farà, com diem, a la plaça de la Sardana. L’Eloi Botey espera que, tot i que la plaça no disposa de grades, els espectadors puguin veure l’espectacle sense problemes.

El ball de la disfressada es farà a ¼ de dues de la tarda de diumenge a la plaça de la Sardana.

Recordeu que podeu trobar tota la informació sobre la festa major d’hivern de Premià de Mar, al Vila Primilia o al web festamajordhiverm.cat

Be the first to comment on "Comencen el Carnaval i la Festa Major d’Hivern de Premià de Mar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »