Consells de la FCBQ durant la quarentena

Engeguem la setmana sense cap decisió ferma pel que fa a les competicions, que de moment, continuen ajornades a l’espera de saber quan remetrà l’estat d’alarma i l’emergència sanitària.

De fet, amb la intenció de calmar els ànims, la Federació Catalana de Bàsquet ha presentat una guia amb recomanacions de gestió psicològica durant la quarantena.

Explica com gestionar les sensacions d’incertesa, passant per la tristor, l’avorriment, l’angoixa o la por.

Els primers consells són sobre informació: recomana consultar els canals oficials i mitjans de comunicació que siguin de la nostra confiança. També demana gestionar el temps a xarxes socials per evitar informacions que no siguin certes o per no tenir un excés d’informació. La guia aconsella evitar parlar permanentment del tema, compartir amb els altres només la informació rellevant i ajudar a reduir la por dels altres amb una bona informació.

Si compartiu espai a casa amb altres persones, segons la guia cal respectar els espais, parlar molt de la logística domèstica. Pel que fa a les relacions socials, també s’especifica que és millor enviar missatges i fer videoconferències per sentir-se més a prop dels altres.

Entre les recomanacions: fer exercici, tècniques de relaxació, fer servir el sentit de l’humor per mantenir l’angoixa i la por a ratlla i acceptar que hi ha una part de la situació que no depèn de nosaltres i que no es pot controlar ni preveure. També remarca que és una situació temporal, passa la qual, haurem après un munt de coses gràcies al temps de dedicació i reflexió.

Podeu consultar la guia al web de la federació catalana de bàsquet.

Translate »