Crida i Coali recelen del transvasament de sorres i demanen que es parli amb els grups i amb la comarca

Platja de Premià de MarPlatja de Premià de Mar

Primeres reaccions polítiques a l’anunci que va fer en aquesta cas l’alcalde Miquel Àngel Méndez que enguany es tornarà a fer transvasament de sorres a les platges premianenques i que es farà amb vaixell.

Provenen dels grups municipals de Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres. En el primer cas, ahir el regidor Miguel Moreno s’hi posicionava en contra i recordava al govern un acord de ple segons el qual qualsevol mesura encaminada a protegir el litoral i actuar a les platges s’havia de fer coordinadament amb els altres municipis del baix Maresme amb qui compartim costa. Escoltem Moreno

Segons Moreno, Premià de Mar ha d’assumir que hi hagi platges sense sorra -com ha passat, diu, històricament- i assenyala les responsabilitats del port:

Més tard, a través del seu compte de Twitter, la Coalició d’Esquerres afirmava, textualment, que “Fa unes setmanes va preguntar quins criteris tècnics s’utilitzarien per decidir el mètode del trasvasament de sorres per part del port. També va demanar -diuen- una reunió per parlar de l’estat de conservació de la zona dunar de la platja de Llevant”, i seguidament indicava que aquest grup espera que “no s’hagi pres cap decisió al respecte sobre aquests temes sense que s’hagin produït encara cap de les reunions sol•licitades amb la participació de tots els grups polítics del consistori”.

Recordem que l’alcalde va anunciar que ja s’havia parlat amb l’empresa concessionària del port perquè fes el transvasament i que ara cal estudiar, sobretot, d’on s’ha de treure la sorra i calcular quanta sorra es podrà trasvassar a fi de saber, aleshores, quantes platges i en quina mesura podran rebre aquesta sorra. També va dir Méndez que es buscaria el màxim de consens polític però va advertir, textualment, que és molt difícil governar al gust de tothom.

Translate »