Crida Premianenca presenta programa i candidatura al Centre Cívic

Premià Notícies divendres 6 de maig


Crida Premianenca va presentar ahir al Centre Civic el seu programa i la seva candidatura de cara a les eleccions del dia 22. Diversos membre de la candidatura van explicar els grans blocs que composen el seu programa. Parlant d’organització del municipi, la formació planteja la creació de la figura del regidor de barri. La Crida planteja també l’impuls de la cultura nàutica entre els estudiants i la creació d’una programació cultural estable a la ciutat.

Des de les 12 de la nit que ens trobem immersos oficialment en la campanya electoral per les eleccions municipals dels 22 de maig. Tal com havíem avançat ahir, la immensa majoria de les formacions que es presenten a les eleccions, de fet totes excepte la Crida Premianenca, van complir anit amb el ritual de l’enganxada simbòlica del primer cartell. A partir d’aquí hi haurà ja diversos actes de campanya aquest cap de setmana, com us indicarem després.

Abans però, us hem d’explicar que ahir mateix era la Crida Premianenca la que presentava públicament el seu programa i la seva candidatura. Una quarantena de persones es van aplegar a la sala polivalent del Centre Cívic del carrer Esperança per seguir les explicacions dels membres de la Crida respecte al seu programa. Diversos membres de la candidatura vana anar explicant els aspectes centrals del programa de manera temàtica. Abans, Nico Bobadilla, nº 3 de la llista, va fer una presentació en la qual destacava el caràcter jove i esforçat de la gent que va a la llista de la Crida.

Un altre membre de la Crida, Marc Sala, va presentar el programa relatiu a urbanisme. Després de fer una introducció explicant com veuen l’urbanisme actual de la ciutat, qualificant-lo de situació límit, Sala va enumerar les seves propostes que passarien per la realització d’un Pla d’Ordenació Urbanística a nivell comarcal. La Crida també es planteja la suspensió de l’actual Pla Urbanístic de Premià de Mar i la cració de dos grans parcs verds. Sala va parlar també de la situació del litoral premianenc i va critica que mentre aquesta situació ha estat creada per interessos privats, s’ha de resoldre amb inversions públiques. La Crida proposa fer un estudi ecològic de l’actual port i impulsar la cultura nàutica entre les escoles de la ciutat.

Mercè Gil, nº 5 de la llista, va exposar el programa cultural de la formació. Gil va explicar el destí que la Crida donaria a equipaments com Can Manent, una casa de cultura popular, la Fàbrica del Gas, que convertirien en un gran Centre Cívic, o l’actual Centre Cívic, que dedicarien a dependències municipals. La Crida planteja també una major aproximació a les entitats i la creació d’una programació cultural estable. Mercè Gil.

L’últim a prendre la paraula la ser el cap de llista de Crida Premianenca. Joan Ribet va presentar la darrera part del programa de la formació, la que fa referència a municipi i organització. Ribet va destacar dues mesures en aquest sentit com serien la creació de la figura del regidor de barri i la modificació del Reglament Orgànic Municipal per permetre la realització de referèndums vinculants a Premià de Mar. Aquest modificació del ROM també hauria de permetre la celebració d’audiències públiques amb l’alcalde. Joan Ribet també va plantejar la creació d’un Consell de la Salut i la reactivació del Consell Municipal de la Gent Gran.

Acabat l’acte es va celebrar un refrigeri en el decurs del qual els assistents van tenir ocasió de parlar amb els candidats de la Crida Premianenca.

Be the first to comment on "Crida Premianenca presenta programa i candidatura al Centre Cívic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »