Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 de desembre de 2015

Política

Política

Crispació a la xarxa arran d’unes pintades contra Mas

Joaquim Aguilar

Pintada a l'església de Sant Cristòfol

Pintada a l’església de Sant Cristòfol

Un seguit de pintades contra Artur Mas i contra l’església van aparèixer ahir al matí a tres espais del municipi, entre ells a la façana de l’Ajuntament, signades per la formació política Arran. Les altres dues parets on van aparèixer van ser l’església de Sant Cristòfol (en una paret lateral) i la porta de la seu de CDC. En concret s’hi podien llegir missatges com “Fins mai Mas”, “Sols el poble salva el poble” o -a la paret de l’església- “L’única església que il·lumina és la que crema”. A la façana de l’Ajuntament i sota la placa oficial hi va aparèixer l’anagrama d’ARRAN i els tres símbols que l’acompanyen.

Ho denunciava tot plegat al seu compte de TW ahir al matí el mateix alcalde Miquel Buch i després se’n van fer ressò portals digitals com Món o Nació Digital. Buch condemnava l’acció amb una piulada on deia textualment “Les idees i el debat d’aquestes enriqueix i enforteix la democràcia. Malmetre les façanes empetiteix als autors”. Més tard també va denunciar el fet el líder de Crida Premianenca, Joan Ribet, amb un tuit on recordava a Arran que les parets de l’església són patrimoni de tots i totes. Ribet, però, ha declarat avui a Ràdio Premià de Mar que també trobava “desafortunat” el tuit de l’alcalde per considerar que “treu rèdit polític” a la bretolada.

Finalment ha estat la formació Arran Premià qui s’ha pronunciat sobre l’acció al seu compte de Facebook: el col·lectiu insisteix en els seus arguments contra Mas i afirmen que l’església és “l’empresa opressora més gran del món”, aclarint que les pintades no anaven contra l’espiritualitat de ningú, sinó contra la institució. També asseguren que darrera les pintades hi ha “unes idees que no dubtaran a continuar defensant”.

Segons informa Món, en els darrers dies s’han produït atacs amb pintades contra nombroses seus de CDC al país, signades també per Arran. Com informen ells mateixos al seu web, ARRAN és una organització juvenil que va néixer el 2012 de la unió de Maulets, la CAJEI i diversos col·lectius locals. La formació està vinculada a la CUP i s’ha significat aquests dies de manera rotunda per la seva negativa que aquest partit polític faciliti la investidura d’Artur Mas.

Més notícies

Cultura