Demà s’inaugura al Museu de l’Estampació l’exposició ‘Despulles il·luminades’

El Museu de l’Estampació ha presentat aquest migdia l’exposició “Despulles il·luminades”, de l’artista Mariaelena Roqué. L’exposició s’inaugura demà amb una festa amb música en directe i romandrà al museu durant un any i mig, període durant el qual l’exposició anirà transformant-se. “Despulles il·luminades” inclou dues instal·lacions, una sèrie d’obres inèdites i altres obres arribades de museus europeus.        

El Museu de l’Estampació ja té a punt una de les seves mostres més ambicioses: “Despulles il·luminades”, de l’artista multidisciplinar Mariaelena Roqué. L’exposició s’inaugura demà al vespre, però aquest migdia ha estat presentada als mitjans i ja n’hem pogut conèixer tots els detalls.

“Despulles il·luminades” serà una exposició temporal però a molt llarg termini: romandrà al museu el que resta d’any i tot el 2012 sencer. La directora del museu, Marta Prevosti, ha justificat aquesta decisió basant-se en el dinamisme de l’exposició.

L’exposició de Mariaelena Roqué està formada per dues instal·lacions, una sèrie d’obres que arriben de diferents museus de França ila República Txeca i encara una altra col·lecció d’obres mai exposades fins ara. Tot plegat, representa trenta anys de treball de Roqué, especialment el període on va treballar per ala Companyia Carles Santos. Segons l’artista, en totes aquestes obres defensa el vestit com a obra d’art per si mateix i això precisament és el que vol transmetre en aquesta exposició.

Tot plegat es podrà veure a partir de demà divendres, data escollida per a la inauguració. Amb una festa que començarà a les vuit del vespre, els visitants descobriran l’exposició amb una actuació musical amb el cor de dones Sarabanda dela Garrigai les solistes Ilona Schneider, Claudia Schneider i la premianenca Montse Melero. Segons l’artista, la interacció entre la música i l’obra visual és intencionada i serà la primera de les accions multidisciplinars que s’aniran fent a l’exposició durant el següent any i mig.

Mentre sigui al museu, l’exposició conviurà amb les exposicions temporals que s’hi vagin afegint, però s’intentarà que aquestes exposicions que vagin arribant s’interrelacionin amb la de Mariaelena Roqué. La primera ocasió serà al mes de setembre, amb l’exposició en motiu del centenari de la bandera estelada.

Be the first to comment on "Demà s’inaugura al Museu de l’Estampació l’exposició ‘Despulles il·luminades’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »