Desigual seguiment de la convocatoria de vaga d’avui

Vaga18OVaga18O

La vaga general convocada per part dels sindicats CSC Intersindical i IAC ha tingut un seguiment desigual. Segons fonts de l’Ajuntament de Premià de Mar el seguiment de vaga per part dels treballadors/es municipals ha estat del 27%  i han tancat el Pavelló, el Centre Cívic i la biblioteca Martí Rosselló.

Les dades facilitades per la petita i mitjana empresa indiquen que són nombroses les empreses que avui han pactat amb els seus treballadors i treballadores diverses fórmules de flexibilitat per treballar a distància o bé per adaptar les seves jornades i assistir a diferents mobilitzacions convocades

Els sindicats asseguren que s’han superat les xifres de la darrera vaga, amb l’àmbit de l’educació com a exemple més notori.

El 4,2% dels treballadors/es de Catalunya ha secundat la vaga.

El 70,7% dels treballadors/es han fet aturades puntuals previ acord amb l’empresa.

El 25,1% dels treballadors/es han desenvolupat la seva jornada amb normalitat.

Així mateix, es constata que un 39,8% de les pimes de Catalunya ha decidit aturar la seva activitat durant el dia d’avui, arribant a acords amb les seves plantilles.

Segons informa la Generalitat s’estan complint els serveis mínims i no s’han registrat incidències als centres de treball ni denúncies a la inspecció de guàrdia vinculades a la vaga.

Translate »