Editorial del Premià Notícies. 02 de Novembre del 2011

Una de les notícies més destacades als nostres informatius en el que portem de curs polític ha estat el nomenament de l’alcalde Miquel Buch com a president de l’Associació Catalana de Municipis. Aquest nomenament es donava pràcticament per segur ja a finals del curs passat, però no va ser fins a l’1 d’octubre que es va confirmar en l’assemblea de l’entitat municipalista.

Aquest nomenament comporta no poques conseqüències, i algunes d’importants. El fet que l’alcalde presideixi una entitat tan influent com és l’ACM implica per ell un pas endavant molt important en el seu posicionament dins del seu partit, CiU, i per la seva carrera política, cosa d’altra banda completament lícita. Més enllà d’això hi ha els beneficis que han de revertir en la ciutat a partir del fet que el nostre alcalde ostenti aquesta presidència; uns beneficis que probablement no seran exclusius per a la ciutat sinó que s’emmarcaran en una millora global pel conjunt del municipalisme català.

Recordem que no és la primera vegada que un alcalde de Premià de Mar ocupa càrrecs de responsabilitat a nivell supramunicipal; el propi Buch va fer feina a nivell de Diputació en l’anterior mandat i Maria Jesús Fanego va ser diputada al Parlament, i tant l’un com l’altra van intentar sempre aprofitar l’avinentesa per buscar beneficis per a Premià de Mar.

Miquel Buch no ha deixat de repetir que la seva prioritat és aconseguir una millora en el sistema de finançament dels ajuntaments, un discurs que, de fet, ja li ve de lluny. Les competències no municipals que assumeixen els ajuntaments sense les corresponents contrapartides econòmiques representen una sangria constant a la qual s’hi ha de trobar una solució convincent i definitiva, i més en les condicions actuals en les quals la paraula ‘retallades’ està instal·lada a la boca de totes les administracions.

Des de dijous passat, els ajuntaments disposen d’una nova eina per fer valer els seus drets i aixecar les seves reivindicacions. Es tracta del Consell de Governs Locals un ens que presidirà l’alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya Manel Bustos durant els propers dos anys. Miquel Buch en serà el president els dos anys següents. Aquest és la primera bona notícia que ens acosta aquest Consell: la unitat d’acció entre la Federació i l’Associació, dels ajuntaments de l’òrbita socialista i la convergent. En acabat, els problemes són els mateixos per tots els ajuntaments i és de rebut que les diferències polítiques quedin aparcades a l’hora de lluitar darrera de les solucions.

Be the first to comment on "Editorial del Premià Notícies. 02 de Novembre del 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »