Editorial del Premià Notícies. 04 de Novembre del 2011

Doncs ja hi tornem a ser. Des d’aquesta passada mitja nit que estem de bell nou en campanya electoral, en aquesta ocasió per les eleccions generals del proper 20 de novembre.

Només hauran passat sis mesos des dels darrers comicis en què hem anat a votar, les municipals del 22 de maig. Un cop més veurem els nostres polítics locals implicats en unes eleccions, tot i que, com és lògic, sense la intensitat que van dedicar als comicis de la passada primavera. En aquesta ocasió el protagonisme rau ben lluny de locals dels partits, de manera que la tasca fonamental dels militants premianencs serà oferir els seus esforços per prestar suport als seus respectius candidats a nivell de Catalunya i de l’Estat, o de Barcelona i Madrid, per ser més estrictes.

No obstant això, tot i que en aquesta ocasió no es decideix qui serà l’alcalde de la ciutat ni la relació de forces del ple, el que el que es decidirà el 20 de novembre no ens serà aliè en absolut. A ben poca gent li cap dubtes a aquestes alçades de quin serà el partit que formarà el proper govern de l’Estat. Les incògnites, si és que en queda alguna, passen més aviat per saber si aquest partit comptarà amb majoria absoluta o bé si necessitarà recolzar-se en altres forces per tirar endavant les seves propostes parlamentàries. I és aquesta possibilitat la que dóna embranzida als militants locals: no donar res per segur i treballar des de l’organització de xerrades amb membres de les llistes, fins a formar part de taules informatives, passant per un tradició entre entranyable i obsoleta com és l’enganxada de cartells.

Aquesta tasca de suport als membres de les llistes no traurà als nostres polítics locals dels maldecaps amb que breguen a diari a partir dels problemes de la ciutat. Mentre duri la campanya s’estarà treballant intensament en l’elaboració del pressupost de l’any 2012, un pressupost que es preveu dur i complicat i per l’aprovació del qual l’Equip de Govern, que no té la majoria absoluta, haurà de negociar algun tipus de suport. Entretant, però, estarà bé trobar el temps per treballar per senyors i senyores que es diuen Esther Vivas, Joan Coscubiela, Alfred Bosch, Josep Antoni Duran Lleida, Jorge Fernández Díaz o Carme Chacón, i fer els possibles des de les seus dels partits locals –de vegades espais públics o fins i tot vivendes particulars- perquè tinguin el major número de vots possible el diumenge 20 de novembre.

Després, ja serà cosa dels ciutadans atendre a aquest esforç de la manera que ens sembli més convenient.

Be the first to comment on "Editorial del Premià Notícies. 04 de Novembre del 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »