‘El bus nocturn aparca’. Editorial del Premià Notícies del 28 de novembre de 2011

Les males notícies no acostumen a venir soles. En l’elaboració dels pressupostos del 2011 ja se’ns va advertir que s’haurien de prendre decisions difícils, i això volia dir retallar. I ara, en ple procés d’elaboració dels pressupostos del 2012, se’ns diu que la situació és encara més complicada que l’any anterior, la qual cosa només es pot traduir en més retallades.

L’advertència és, doncs, que hi haurà serveis que s’hauran d’aprimar i fins i tot, alguns, desaparèixer. I el primer de la llista ja se’ns va anunciar la setmana passada. Aquest dissabte, el bus gratuït que portava joves de la ciutat a les zones d’oci de Mataró ha fet el seu darrer trajecte. La primera explicació, mitjançant una nota de premsa, mencionava motius pressupostaris. Va ser el mateix regidor de Joventut, l’Eloi Maristany, qui en una entrevista divendres al programa Tot d’Una, ens explicava que darrera de la decisió de suspendre el servei hi havia l’exigència per part de l’empresa Casas de que hi anés seguretat privada en aquest autobús atenent als incidents, fins i tot baralles, que s’hi havia produït en algunes ocasions. És de comprendre que, tal com estan les coses, l’Ajuntament no està per contractar agents de seguretat. De fet, no seria fàcil d’entendre en cap circumstància.

Així doncs, s’han vingut a donar la mà les necessitats econòmiques i una situació d’inseguretat que han acabat amb aquest servei de bus que durant prop de tres anys ha estat fent, de franc, els trajectes d’anada i tornada a les discoteques mataronines.

És una veritable llàstima perquè, recordem-ho, aquest bus no era precisament un caprici per donar gust a una quants joves. L’objectiu de la regidoria de Joventut, en aquell moment capitanejada per Roger Muntañola, era evitar que els joves de la ciutat es juguessin la vida amb els seus vehicles a la carretera cada vegada que volien anar a una discoteca. Es buscava més seguretat i estalviar-nos els drames que dissortadament s’han donat en més d’una ocasió. D’altra banda, la possible alternativa del transport públic nocturn deixa, hores d’ara, molt a desitjar.

Convé recordar que la ciutat no disposa d’espais d’oci per a joves: no hi ha discoteques i a penes hi ha bars musicals d’horaris més que controlats davant la pell i l’oïda fins dels veïns. És un altra d’aquelles peculiaritats de la ciutat; la manera com una ciutat com Premià de Mar que els anys setantes presentava una oferta d’oci nocturn envejada per les poblacions de la rodalia hagi passat al desert actual seria digne d’estudi. A més que la cosa va per llarg ja que, recordem-ho, el Pla d’Usos del port no contempla que s’hi ubiquin discoteques.

Ara, perdut servei que oferia aquest autobús, l’única opció per a qualsevol premianenc que vulgui anar a una discoteca torna a passar per anar fora a buscar aquest oci sorprenentment inexistent al nostre terme municipal. I des de dissabte, aquesta migració s’ha fet més incòmode i, en el pitjor dels casos, més perillosa.

Be the first to comment on "‘El bus nocturn aparca’. Editorial del Premià Notícies del 28 de novembre de 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »