Futbol

Futbol

El CEPremià es deixa remuntar a Ripollet i es condemna a 2a Catalana

Carles Sole

El Premià es va deixar remuntar i va acabar perdent per 3 a 2 al camp del Ripollet. Els premianencs es van enfonsar a la 2a part. La derrota pràcticament els condemna al descens. Diumenge que ve rep el Manresa.
Nova derrota del Club Esportiu Premià en un partit que va tenir controlat els primers 45 minuts. Els premianencs van arribar al descans amb un resultat favorable de 0 a 2, però no van ser capaços de sentenciar el matx; i es van deixar remuntar en només 4 minuts. El matx va començar igualat, amb un Premià seriós que era conscient que aquest era l’últim cartutxo per mirar de mantenir la categoria. I ben aviat va agafar avantatge al marcador. Nil Peñate, amb una excel·lent primera meitat, va aconseguir un doblet per a encaminar el partit del Premià. El primer gol va arribar al minut 8, moment en el què Gerard Alonso (brillant al primer temps) va cedir entre línies una pilota a Nil que el va permetre batre a Reyes en un mà a mà molt ben resolt. En els minuts posteriors va reaccionar el Ripollet, i va protagonitzar algunes arribades amb perill. Per exemple, dues de Novo pràcticament consecutives (minuts 11 i 15). Però quan millor estava l’equip local, va ser quan el Premià va fer el segon. Un servei de falta executat magristralment per Julio, el va enviar al pal Reyes, però no va poder fer res amb el refús; un refús que Nil es va encarregar d’enviar al fons de la porteria ripolletenca (24′). Els maresmencs oferien minuts de bon joc, amb un Julio omnipresent i encertat, amb un Gerard que portava la batuta amb solvència i amb un Nil Peñate molt inspirat. Chema va provar sort per partida doble, primer amb un xut des de fora l’àrea (30′), i després amb un xut des de dins l’àrea que va sortir fregant el pal (35′). Les forces es van igualar: el Ripollet volia arribar a àrea contrària però el Premià estava ben situat sobre el terreny de joc. Al 37′ Novo va provar sort amb una volea que va sortir fora; i al minut 39 va ser Nil qui, pel Premià, va estar a punt de fer el 0-3 en un mà a mà que va aturar Reyes. Al descans, 0 a 2 i partit controlat pels de Juan Carlos Torres.
Però com ja és habitual, l’equip premianenc es va desfer com un castell de cartes molt fràgil en pocs minut. Dos minuts després de sortir de vestidors, Lalo va cometre una falta innecessària i perillosa al límit de l’àrea premianenca. Rai es va encarregar de tranformar-la en l’1 a 2 amb un servei executat a la perfecció que va acabar a l’escaire esquerre de la porteria de Cuevas. I dos minuts més tard, l’empat. 4 minuts en total va tardar el Ripollet en igualar el resultat. El 2-2 el va fer Bravo, després de finalitzar dins l’àrea una jugada embolicada, amb molts rebots. El Premià es va desfer, i no va ser capaç de crear ocasions ni joc en atac. El Ripollet, en canvi, tenia una dinàmica ascendent molt marcada. Els de Jordi Muñoz es trobaven còmodes, i es palpava en l’ambient que no tardaria en arribar el tercer. Cristóbal va estar a punt de revertir aquesta sensació amb una rematada de cap que va acabar amb gol; un gol que posteriorment va ser anul·lat per fora de joc. Els locals ho provaven de totes les maneres. Al 59′, Chema va provar sort amb un xut que Cuevas es va encarregar d’allunyar dels seus dominis. També va ser providencial el porter premianenc en una rematada a boca de porteria de Genís, que havia rebut una gran passada d’Uri a la frontal de l’àrea petita. I al 77′ va ser quan es va decidir el matx. Un penal clar de Litus sobre Bravo va suposar el 3 a 2. Novo el va transformar tot i que Cuevas va ser capaç de tocar la pilota amb la punta dels guants. Genís pel Ripollet i Rovira pel Premià van provar sort des de la llarga distància en el temps afegit, però el marcador no es va moure. Al final, derrota per 3 a 2.
Amb aquesta derrota el Premià queda a l’espera de veure quan és equip de 2a Catalana de manera oficial. Podria ser-ho aquesta mateixa jornada, depenent dels resultats que es donéssin. Els premianencs només han sumat 28 punts en 31 jornades. Diumenge vinent l’equip de Juan Carlos Torres rep la visita del Manresa, penúltim classificat amb 24 punts.