Carles Sole

3 de juny de 2012

Futbol

Futbol

El CEPremià s'acomiada de la 1a Catalana amb una dolorosa derrota a Figueres (4-0)

Carles Sole

El CEPremià va caure golejat a Vilatenim en l’últim partit de l’any. Molt bons primers 40 minuts del Premià. Amb el primer gol, els maresmencs es van enfonsar. El segon temps, un monòleg del campió. Toca començar a pensar en la temporada vinent.
No va poder ser. El Premià no es va poder acomiadar de la temporada 2011-2012 amb una victòria. Ben al contrari, va caure golejat al camp del Figueres, campió del grup i equip de 3a divisió. El Premià viatjava a Figueres amb la idea de donar una bona imatge i de fer jugar juvenils. Per això, va sortir com a titulars Barry i David Sánchez, tots dos amb una bona actuació. Els premianencs només van aguantar 40 minuts. Però van ser uns 40 minuts plens de bon futbol i fins i tot d’ocasions. El matx va començar amb l’equip visitant fent-li el passadís de campió al conjunt d’Arnau Sala. Lalo i Edu Alonso van protagonitzar les primeres arribades visitants, amb 2 atacs als minuts 6 i 7. Marco va poder fer el primer pel Premià al 19′, amb un xut des de dins l’àrea figuerenca, però Albert Reig va aturar-lo. Els primers compassos eren de domini maresmenc, amb un Gerard absolutament pletòric que va fer un immens partidàs. Lalo i Edu el van secundar molt bé, i la pilota va ser del Premià durant bona part del primer temps. Edgar va intentar una centrada que es va enverinar però que va acabar sortint fregant el travesser (25′). El Figueres va tenir també alguna opció, demostrant el gran potencial que té el campió del grup 1 de 1a Catalana. Al 27′ Pol Llovet va treure sota pal una rematada de cap de Ricard Ferrer. 4 minuts després, Pol va tenir una de les més clares al rebre una passada de Marco, controlar i xutar dins l’àrea. Finalment, va acabar fora. Minuts més tard, Pol Llovet va caure lesionat. Els de Juan Carlos es mostraven còmodes amb un camp amb les dimensions del de Vilatenim, i remenaven la pilota amb comoditat. Però al 33′ i al 37′, Pol Compte va avisar pels locals. Primer, amb un xut des de dins l’àrea que va acabar fora, i més tard, amb un mà a mà que Cuevas va aturar de manera espectacular. Però aquestes dues ocasions eren premonitòries: al 40′ Pol Compte va marcar un autèntic golàs que va trencar el partit pels locals. Jairo va assistir dins l’àrea un Pol Compte que, va controlar i va rematar de tisora per fer l’1 a 0. Al 45′, Marco va intentar posar perill  amb un xut llunyà que va acabar fora. Una primera part amb moltes ocasions i amb un joc atractiu. Al descans, victòria per la mínima del Figueres.
El segon temps va començar amb alguns canvis. El més significatiu, l’entrada d’Hector (porter del juvenil) per Cuevas. Hector va fer un bon paper malgrat encaixar 3 gols. I és que el segon acte va ser un monòleg del Figueres. Va ser una suma de tot: els premianencs van sortir adormits i el campió va sortir en tromba. Al 46′ Marc Teixidor va fallar un mà a mà molt clar davant d’Hector. Un minut més tard va arribar el 2-0, fruit d’una jugada embolicada. Hector evitava en un 1 contra 1 que Jairo marqués, però el refús el va aprofitar Pol Compte per afusellar la porteria maresmenca des de fora l’àrea. Gran partit de Pol Compte. A partir d’aleshores, el Premià va desaparèixer del terreny de joc. Només va resistir a les embestides locals Gerard Alonso, que va fer un recital al mig del camp i va demostrar la seva importància en el projecte (actual i futur) del CEPremià. Al 49′ Hector li va guanyar la partida a Marc Teixidor en un nou mà a mà. Els figuerencs es divertien a la contra, trenant jugades en transició ofensiva de molt mèrit. Vilatenim era una festa, era la festa del campió.  Marco va tenir a les seves botes una de les úniques ocasions del conjunt entrenat per Juan Carlos Torres al minut 55, amb una doble rematada que va acabar fora. Al 66′ va arribar el tercer, un gol obra de Marc Teixidor que va aprofitar al primer pal una gran centrada de Karam per superar Hector. Marco va tornar-ho a intentar pels premianencs al 68′ amb una rematada a boca de porteria, però de nou sense sort. I el 4-0 definitiu es va encarregar de fer-lo Karam, amb un xut creuat dins l’àrea al minut 80. Fins al final monòleg del Figueres, acompanyat per una afició que va acomiadar Toti i que va aplaudir i victorejar el seu equip. Al final, derrota dolorosa per 4-0 a Vilatenim en l’últim partit d’una temporada que per al Premià ha estat un autèntic patiment. Recordem que ja fa setmanes que els premianencs han descendit.
Final de temporada, un curs ben complicat per Juan Carlos Torres i els seus jugadors. Al final, l’equip premianenc ha acabat 3r per la cua amb 32 punts. L’any vinent el Premià jugarà a 2a Catalana, i ja toca començar a pensar en la campanya 2012-2013. La setmana passada el club ja va iniciar converses amb els jugadors i va començar a planificar-la. Veurem com queda un equip cridat a tornar a 1a Catalana, com a mínim.