4 d'octubre de 2015

Futbol

Futbol

El comodí de l’estratègia (2-0)

El Club Esportiu Premià es va imposar al Cirera (2-0) gràcies a la pilota aturada. Els 10 punts de l’equip i el retorn de Borja són els aspectes més remarcables d’un partit amb falta d’idees i poca triangulació de pilota, aspectes bàsics i indispensables per a que el Premià rendeixi amb criteri. El millor del partit d’ahir davant el Cirera va ser l’efectivitat. Els gols van arribar en jugades d’estratègia: un còrner i una falta des de la part dreta que van rematar Julio en el primer gol i Xavi Campos en el segon. Dos gols que van matar a un Cirera que havia estat millor a la primera meitat, perquè va saber llegir millor el partit i guanyar el mig del camp. Els groguets aprofitaven alguna concessió defensiva dels locals i van posar en problemes en Vilajoana en fins a tres ocasions. Remarcables són un travesser i un mà a mà que el porter del Premià va salvar en fins a dos ocasions. El xut net i la segona jugada després d’un refús. Els de Mataró van tenir ocasions clares per avançar-se i va valer el tòpic: si perdones, pagues.

El Premià afrontava el partit amb tres baixes importants per sanció (Litus, Guti i Eric), així que Costa va apostar per la lògica i el mínim canvi. Xavi Campos va començar a l’eix amb Julio, Valderas va retrassar posició al migcentre i Yassin ocupava la mitja punta. La línia atacant seria per Fede, Enrique i Joan (titular per mèrits propis). Jugadors creatius, tècnics i ràpids que havien d’aportar solucions i que, en canvi, van deixar-se manar pel mig camp més robust del Cirera.

Premià i Cirera saltaven al Municipal / M. Subiranas

Com que no li agradava el que veien els seus ulls i intuia que a la quarta ocasió els groguets no fallarien, Jordi Costa va decidir canviar. Al minut 35 va retirar Yassin i va donar entrada a Borja. “Els extrems i la mitja punta no m’agradaven. Gens. Podia haver canviat qualsevol jugador per recomposar el dibuix tàctic i li ha tocat a Yassin”, assegurava Costa. El seu equip no estava llegint bé el partit i no movia la pilota. Les mínimes ocasions arribaven, aïllades, des dels extrems, i així no és com s’havia treballat. Campos va tornar al migcentre i Valderas va pujar uns metres, emulant el que havia estat habitual fins el moment.

La segona part va tenir més domini premianenc i a mesura que es succeïen els gols, més s’ensorrava un rival més que digne. Assegurava el míster que els seus van tenir la sort de cara i que l’efectivitat va ser la clau de l’exit. Dos gols que salven la papereta en un dia dur sense justicia pel Cirera. D’aquells partits en que no guanya el millor i que s’acostumen a donar a la categoria. El Premià era dels que ho mereixien i a vegades no tenia premi, tot i que sembla que comencen a aprendre la lliçó i l’efectivitat comença a ser clau.

Moment del partit entre Premià i Cirera / M. Subiranas

El xiulet final feia que el Premià continui intractable a casa. Tercera victòria com a local i sense encaixar gols, la qual permet que l’equip sigui quart amb 10 punts. Les bones noticies són les altes mèdiques de Martin i Finidi, que van tenir minuts, i el fitxatge i retorn de Borja. El lateral va ser un dels millor de l’equip i s’espera que sigui una peça clau aquesta temporada. Sense sort al Manlleu, torna a casa per ajudar l’equip i aportar, al igual que Belmonte (Premià B) i Miquel (Juvenil) que ahir van tenir minuts i esperen poder ajudar l’equip sempre que se’ls necessiti.