El Consorci Sanitari anuncia un nou model d’actuació per enfrontar-se a la COVID, amb una mirada global i tres eixos de treball paral·lels

Hospital de Mataró (Foto: Consorci Sanitari del Maresme)

L’experiència acumulada durant la pandèmia ha portat el Consorci Sanitari del Maresme a reformular la seva actuació per afrontar la nova etapa sanitària. En un comunicat emès ahir, el Consorci assenyala que el punt de partida d’aquest canvi de paradigma és tot el coneixement adquirit i la constatació, com ha explicat avui el gerent Ramon Cunillera, que no n’hi ha prou amb aplicar tractaments als malalts sinó que cal abordar la malaltia amb una mirada global:

Cunillera ha parlat de 3 lliçons apreses que ara es tradueixen en 3 eixos d’actuació: en l’àmbit assistencial ha destacat el tractament de seqüeles (que es donen gairebé en tots els casos), el recurs a equips multidisciplinars o l’adopció d’un nou protocol per la detecció. Un segon eix té a veure amb la recerca, i ha destacat que junt amb els estudis que es fan i es faran, el Consorci té previst dedicar la campanya de captació de fons “Impulsem la recerca” a la Covid-19. I el tercer és l’eix social, abocat especialment a l’acompanyament de gent gran i famílies i que entre altres accions contempla reforçar la coordinació entre residències, CAPs i Hospital de Mataró. Preguntat justament pel volum d’ingressats a l’hospital Cunillera ha parlat d’una situació estable (avui se’n compten 7, dos d’ells a l’UCI) i ha dit que ara mateix la feina més important es fa al carrer i als CAPs: en la prevenció, detecció i rastreig. 

Escolta l’entrevista a Ramon Cunillera:

Translate »