El Parlament aprova una resolució perquè es busquin sistemes estables per la regeneració de les platges de la comarca

Estat de les platges abans de la regeneració

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució que demana que la regeneració de les platges del baix Maresme es faci d’una manera que garanteixi l’estabilitat de la sorra que s’hi aporti. La resolució s’ha adoptat arran de la proposta que va fer la passada primavera el diputat de CiU d’Arenys de Mar Benet Maimí quan Premià de Mar havia quedat inicialment fora de les reposicions de sorra que havia de fer el ministeri de Medi Ambient.

La lentitud dels procediments parlamentaris ha fet que la manca de sorra de la passada primavera a les platges de la comarca s’hagi tractat ara al Parlament. Com recordareu, en aquell moment Premià de Mar havia quedat inicialment fora de les aportacions d’urgència que havia de fer el Ministeri i per aquest motiu el diputat de CiU Benet Maimí havia presentat una proposta de resolució demanant que les platges de la ciutat s’incloguessin també en aquella regeneració. Òbviament, hores d’ara ja no venia al cas parlar d’aquella regeneració, més quan la sorra que s’hi va abocar ja ha desaparegut, però la defensa va servir per posar en evidència l’absurd del sistema actual.

En la resolució es demana que les futures actuacions siguin més estables, tot i que inicialment signifiquin una inversió més elevada. Benet Maimí considera que a la llarga, el sistema resultarà més econòmic.

A partir d’aquesta resolució, aprovada també pels grups que formen el Govern de l’Entesa, el Parlament podrà pressionar al Govern de Madrid perquè es comencin a estudiar aquests sistemes que permetin que no perdem la sorra de les platges cada any a causa de les llevantades.

En qualsevol cas, ningú no dubta de que la propera primavera les aportacions de sorra a les platges de la comarca es farà encara mitjançant camions o vaixells draga.

Be the first to comment on "El Parlament aprova una resolució perquè es busquin sistemes estables per la regeneració de les platges de la comarca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »