El Partit Popular s’assessora sobre solucions per les platges amb espigons submergits amb un militant de Màlaga

La cap de llista del Partit Popular de Premià de Mar, Aurora Juvé, ha anunciat que han contactat amb un membre del partit de Màlaga que els pot assessorar en matèria d’espigons submergits per solucionar el problema de les platges del Baix Maresme. Juvé ho explicava aquest matí a Premià Notícies.

A més de les platges, Aurora Juvé ha posat el baixador de can Pou, el Port i el passeig marítim com elements prioritaris per a la ciutat.

4 Comments on "El Partit Popular s’assessora sobre solucions per les platges amb espigons submergits amb un militant de Màlaga"

 1. El gran problema de les platges… potser, tard o d’hora, haurem d’acceptar la vida sense sorra?

  En tot cas, espero que la senyora Juvé, després de parlar amb el seu amic de Màlaga, informi sobre els estudis científics que avalen les possibles propostes que faci el PP sobre aquesta matèria, ja que això dels espigons submergits no és pas aigua clara…

 2. Òstia, no fotis, em nego a acceptar-ho… o desapareix per efecte propi de la natura o m’hi nego!

  És bastant collonut tot plegat i el pnmatí d’avui ha estat prou clar: surt el Subirà i diu que sí, que la culpa de les inundacions al c/Sant Francesc és en part responsabilitat del port; surt la Jové i diu que sí, que la culpa de lo de la sorra és del port alhora que diu que està més mort que viu… si els polítics que ens governen fossin seriosos i pensessin en el llarg plaç, ens reunirien a tots i farien una col·lecta per dinamitar el port i indemnitzar els afectats, que el tema està generant molts més costos que beneficis de fa temps. Hi poso 10 euros per endavant, si cal. Alguna puta vegada algú aplicarà polítiques amb una anàlisi cost-benefici social???? Algú pensa demanar que li fotin un paquet a la concessionària per passar-se els contractes per l’entrecuix???

  Ja és hora dels polítics valents, dels rigorosos, dels que entomen els problemes amb solucions definitives, del rigor i del sentit comú, del predomini de l’interès PÚBLIC (que no és el d’una part, ni que sigui absolutament majoritària, no ens equivoquem, és l’interès en la defensa dels béns comuns i la platja n’és un i el port, no). S’ha acabat l’època dels que tapen forats i tiren del “qui dia passa any empeny”. I evidentment, molt menys dels que venen fum.

 3. Si pensessin a llarg termini, haurien escoltat les veus que es van queixar en el seu moment, quan es van fer les destrosses a les rieres (tot i que tinc entès que la de Premià, en aquest sentit, està prou bé) i quan es va construir el port.

  Potser la solució passa per fer volar pels aires el port, tot i que ja m’imagino les possibles queixes si seguim sense sorra degut a l’asfaltat de les rieres, entre d’altres. I llavors què? Suposo que caldrà crear “l’home nou”…

 4. No sóc expert en el tema i està clar que no es pot ‘refer’ la història, però també em sembla bastant obvi que el port porta bastants problemes (més enllà dels ecològics, que també) i que, per tant, a nivell de ciutat està més pròxim a la cagada (beneficis per uns, costos per tots) que a l’encert (equilibri de beneficis i costos per tots).

  Tampoc tinc la solució i segurament volar el port té molts problemes i molt poc suport (no s’estila destruir infraestructures en aquest país, per inútils que siguin), també mediambientals. I evidentment no seria un procés sense crítica ni oposició (als despatxos, s’entén, la gent dels foraborda no té la costum de posar-se darrera de pancartes). Està clar que cal buscar un equilibri i preveure les conseqüències de cada alternativa (no ens enganyem, rebentar el port és una alternativa igual de possible que doblar-ne la mida).

  Ara bé, si en un tema com aquest no es fa un plantejament seriós i no es fa una cosa tan elemental com una llista amb pros i contres que els inclogui tots (econòmics, socials, mediambientals), i es decideix amb un ampli suport i sense cap oposició (que mai plou a gust de tots és un fet, però cal minimitzar-ho), un acord de mínims, no anirem pas enlloc… bé, de fet ja és el que ens ocupa, no?

  PD: Quan parlo de volar el port, parlo de l’espigó central, no de matar la tradició de cap a peus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.