Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de juliol de 2010

Política

Política

El ple aprova l’enderroc de la plaça dels Països Catalans

Joaquim Aguilar
Una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament va servir ahir per donar llum verda a l’enderroc de la Plaça dels Països Catalans i als primers treballs de l’aparcament que s’hi ha de construir a sota. Des de l’Oposició es va advertir que l’aparcament podia condicionar el disseny de la futura plaça i que les preses en aprovar el punt podien obeir a motius electoralistes. L’equip de govern va insistir en que el punt es passava a un ple extraordinari per guanyar temps i tenir la plaça el més avançada possible per la Festa Major del 2011. El punt es va aprovar amb els vots favorable de l’Equip de Govern i del Partit Popular i els contraris de la Coalició d’Esquerres i del PSC.

Una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament va servir ahir per donar llum verda a l’enderroc de la Plaça dels Països Catalans i als primers treballs de l’aparcament que s’hi ha de construir a sota. Des de l’Oposició es va advertir que l’aparcament podia condicionar el disseny de la futura plaça i que les preses en aprovar el punt podien obeir a motius electoralistes. L’equip de govern va insistir en que el punt es passava a un ple extraordinari per guanyar temps i tenir la plaça el més avançada possible per la Festa Major del 2011. El punt es va aprovar amb els vots favorable de l’Equip de Govern i del Partit Popular i els contraris de la Coalició d’Esquerres i del PSC.

El ple extraordinari de l’Ajuntament va donar ahir llum verda a l’enderroc de la Plaça dels Països Catalans i als primers treballs de l’aparcament soterrat que s’hi ha de fer a sota, però no ho va fer per unanimitat.

De fet no es passava a aprovació el disseny de la plaça, un disseny que encara no s’ha concretat, però la possibilitat de que l’aparcament arribi a hipotecar el disseny de la plaça, va generar debat entre l’equip de Govern i alguns grups de l’oposició, i fins i tot va condicionar la votació.

Després de les explicacions sobre el punt que va donar la tinent d’alcalde de serveis territorials Marisa Farreras, va ser el torn d’intervenció de l’oposició. Des del Partit Popular, Patrick Cruz va presentar valoracions des de diversos àmbits, retraient a l’alcalde que, a diferència del que va passar en el cas del frustrat aparcament de la Plaça Nova, en aquesta ocasió no hagués buscat el seu recolzament. Cruz també va retreure que gent que havia treballat en el procés de participació encara no havia tingut notícies sobre els resultats. No obstant això, Cruz va anunciar el seu vot afirmatiu.

Des de la Coalició d’Esquerres, l’Alfons Barreras va justificar el seu vot negatiu, tot i haver votar a favor en Pla General i estar d’acord amb la necessitat de que hi hagués un aparcament soterrat a la plaça dels Països Catalans. Barreras considera, però, que tal com es planteja l’aparcament, aquest podria hipotecar el disseny de la futura plaça.

Per part del PSC, Tomàs Esteban va traçar un paral·lelisme entre el ple d’ahir i un altre, també extraordinari, de l’any 1991 en el qual es va aprovar l’ampliació del port.

En un extens parlament, Esteban va advertir sobre la viabilitat econòmica de l’aparcament i també sobre el disseny de la futura plaça que podria ser un mur a l’alçada del carrer de la Unió.

L’alcalde Miquel Buch, per la seva part, va assegurar que el punt no obeïa interessos electorals, es va disculpar pel retard en comunicar resultats del procés de participació i va defensar la viabilitat de la plaça.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de Govern i el PP i els contraris de la Coalició d’Esquerres i el PSC.

Més notícies

Cultura