Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de maig de 2010

Política

Política

El ple de maig aprova una ordenança que facilita els tràmits de les llicències d’obres

Joaquim Aguilar
El ple de maig de l’Ajuntament de Premià de Mar va aprovar ahir inicialment la nova ordenança que regula els processos per demanar llicències urbanístiques per fer obres o reformes. L’alcalde Miquel Buch va dir que aquesta ordenança busca agilitar els tràmits de les gestions que els veïns han de fer davant de l’administració municipal. El punt es va aprovar amb l’abstenció dels grups de l’oposició. Ara quedarà en exposició publica perquè es puguin fer al·legacions. El Ple va aprovar una moció de suport a l’Estatut de Catalunya presentada per la Coalició d'Esquerres, i va rebutjar una altra que criticava la reducció de professionals als Serveis Educatius de la Generalitat.

El ple de maig de l’Ajuntament de Premià de Mar va aprovar ahir inicialment la nova ordenança que regula els processos per demanar llicències urbanístiques per fer obres o reformes. L’alcalde Miquel Buch va dir que aquesta ordenança busca agilitar els tràmits de les gestions que els veïns han de fer davant de l’administració municipal. El punt es va aprovar amb l’abstenció dels grups de l’oposició. Ara quedarà en exposició publica perquè es puguin fer al·legacions. El Ple va aprovar una moció de suport a l’Estatut de Catalunya i va rebutjar una altra, presentada per la Coalició d’Esquerres, que criticava la reducció de professionals als Serveis Educatius de la Generalitat.

Sessió amb pocs punts presentats a aprovació per l’equip de govern, tot i que amb força discussió política la que es va viure ahir a la sala d’actes de les Naus de l’Antiga Fàbrica del Gas. El Ple començava amb la presa de possessió com a regidor del grup municipal del PSC de Joan Garcia, l’actual primer secretari del partit. Garcia va prometre el seu càrrec. De seguida es va passar als punts de l’àrea econòmica. El primer donava compta, i per tant no es passava a aprovació, de l’acord de la junta de govern local mitjançant el qual es faran bonificacions a aquells veïns que vulguin arranjar les seves façanes. També des de Serveis Econòmics es presentava un reconeixement extrajudicial de crèdit. El regidor Miquel Àngel Méndez va explicar que, tot i que es va dir que ja no passarien més factures endarrerides per aquest sistema, era tècnicament impossible que algunes, presentades a finals del 2009, no haguessin de passar a l’any següent.

El punt que va generar més discussió, d’entre els que presentava l’equip de govern, era la nova ordenança que regulava les llicències urbanístiques i les comunicacions prèvies. Es tractava de regular la manera de demanar permisos d’obres de forma que resultés més senzill pels ciutadans. No obstant aquesta premissa, el punt va generar dubtes entre l’oposició.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions de Partit Popular, Coalició d’Esquerres i PSC. De fet es tracta d’una aprovació inicial. Ara s’obrirà un període d’exposició pública per aquest punt. Si durant els 30 dies següents, un cop publicat al Butlletí Oficial de la Província i Diari Oficial de la Generalitat, no hi hagués cap al·legació, l’aprovació definitiva seria  automàtica. En cas que hi hagués al·legacions, ha de tornar a passar per ple.

La discussió més política va arribar, però amb les dues mocions que es van passar a aprovació. La primera la presentava la Coalició d’Esquerres on es queixaven de la reducció de personal que al seu entendre feia la Generalitat entre els serveis educatius del país, i més concretament de la comarca. En la discussió del punt, la portaveu d’ERC i regidora de Serveis Educatius, Mercè Gisbert, va posar en dubte les dades aportades a la moció i es va oferir a col·laborar en una nova redacció el text per poder-la votar a favor. La resta de grups van considerar que la moció es feia ressò no tant d’una proposta política sinó d’un manifest d¡’una associació determinada. Al final la moció es va rebutjar amb els vots en contra de tots els grups, excepte el de la Coalició d’Esquerres que l’havia presentat.

La segona moció la presentava el PSC, però s’hi van afegir ERC, CiU i la Coalició d’Esquerres. La moció demanava una renovació en el compromís amb l’Estatut de Catalunya que es troba aturat al Tribunal Constitucional. Només van haver dues intervencions i de signe ben diferenciat la de Patrick Cruz des del PP i la de Tomàs Esteban, que defensava la moció en nom de la resta de grups. La moció es va aprovar amb els únics vots en contra del Partit Popular.

Etiquetes:

Ple

Més notícies

Cultura