El Ple oficialitza els nomenaments dels regidors del PSC com a membres de l’Equip de Govern

Ple Ordinari del Setembre. 1ª Part
Descarrega

Ple Ordinari del Setembre. 2ª Part
Descarrega

Premià Notícies Matí
Descarrega

Ple de poca discussió política el primer del curs polític que es va celebrar ahir a les naus de l’antiga fàbrica del Gas, i això tenint en compte la importància d’alguns dels temes que es portaven a aprovació, entre ells l’oficialització dels càrrecs que ocuparan els regidors del PSC a partir de la signatura el juliol passat del Pacte per la Ciutat. Els dos primers punts del ple donaven compte dels nomenaments dels membres de la Junta de Govern Local i tinents d’alcalde i les modificacions de les delegacions dels regidors com a conseqüència d’aquests nomenaments. Aquest punts no s’havien de votar. Encara en matèria de nomenaments, la nova regidora de comunicació, Olga Safont, va ser nomenada representant al Consorci de Comunicació Local amb les abstencions de Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres.
Com ja havíem avançat en els nostres informatius d’ahir, els punts de l’àrea econòmica tenien un protagonisme especial en el ple de setembre, tot i que no van despertar debat entre els grups. Recordem que, en aquest sentit, l’equip de Govern donava compte de l’execució del pressupost els dos primers trimestres de l’any i de l’informe de la tresorera sobre els pagaments als proveïdors de segon trimestre del 2012, uns terminis de pagament que el regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez, va situar en una mitjana de 94 dies. Pel que fa a l’aprovació del compte general de l’exercici 2011, el punt es va aprovar per assentiment.
L’àrea de Promoció Econòmica presentava diversos temes i algun d’ells va acabar generant el major debat de la nit. En concret era el punt que aprovava els estatuts de l’Associació Maresme Marítim, una entitat que promou el desenvolupament econòmic a partir de les activitats nàutiques. El regidor Iban Díaz va donar les explicacions pertinents, però la resta de grups s’ho van fer venir bé per parlar de la situació de deteriorament en que es troba el port de la ciutat. Tot i el debat, el punt es va aprovar per assentiment.
Encara des de Promoció econòmica es passava a aprovació el nou reglament del mercat ambulant. Iban Díaz va explicar que es tractava d’actualitzar el reglament antic que era de l’any 2011. El punt es va aprovar també per assentiment. També des de Promoció Econòmica es presentava el calendari de festes locals per l‘any 2013, unes dates que recauen en el 20 de maig, com a segona pasqua, i el 10 de juliol, dia de Sant Cristòfol. Iban Díaz va explicar que s’havia consultat amb els venedors del mercat de Sant Joan i amb els Comerços Associats per escollir les dates més adients tenint en compte criteris comercials. El portaveu de Crida Premianenca, Joan Ribet, va plantejar que la segona data a banda de Sant Cristòfol podria coincidir amb la Festa Major d’Hivern per potenciar aquesta festa. L’alcalde el va contestar que es prioritzaven criteris de conciliació familiar, ja que molta gent que treballa fora de Premià fa festa el 20 de maig. El punt es va aprovar amb l’abstenció de Crida Premianenca.
Un altre punt destacat del ple feia referència a un pis del carrer de Ramon i Cajal que es posava a concurs per a lloguer social un 30% per sota dels preus de mercat, com va explicar Anna Maria Medina com a regidora de Serveis Centrals. El punt es va aprovar amb l’abstenció de la Coalició d’Esquerres. Pel que fa al conveni amb el Consell Comarcal per la realització dels informes d’arrelament dels immigrants, un punt que us explicàvem ahir en aquest informatiu, es va aprovar amb les abstencions de Crida Premianenca i el PP.
Acabats els punts que passava a aprovació l’equip de Govern es va donar pas a la bateria de preguntes que presentaven d’una banda Crida Premianenca i de l’altra la Coalició d’Esquerres. Crida demanava sobre els serveis de barra de bar de la Festa Major i sobre l’horari d’estiu de la biblioteca Martí Rosselló, queixant-se que aquest servei hagi tancat dues setmanes durant el mes d’agost. Des de l’Equip de Govern es va explicar que el tancament era degut a que la biblioteca s’havia quedat sense un dels treballadors i que es miraria de solucionar el tema de cara al proper estiu.
Des de la Coalició es va demanar a la regidora d’Ensenyament, Roser Roca, sobre la distribució de les quotes a les famílies de l’escola Bressol. la formació ecosocialista demanava també sobre una connexió elèctrica al pas soterrat de la plaça de Francesc Macià que estava desprotegida i podia resultar perillosa. El tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirà, va explicar que es tractava d’una caixa del servei de semàfors i que ja estava arreglada.
Però va ser en el torn d’intervencions per part del públic quan es va viure un dels moments destacats de la sessió. Neus Serra, membre de la comissió de Pirates i Premianencs, es va adreçar a títol personal a l’alcalde, els tinents d’alcalde i els regidors d’equip de govern i oposició amb una bateria de preguntes crítiques sobre diversos aspectes de la darrera Festa major. Després de destacar alguns aspectes positius de la passada festa, Serra va plantejar qüestions que al seu entendre no s’havien portat correctament, com ara l’actuació de la Policia Local, la manca de lavabos portàtils prop de les activitats de la festa o com s’havia portat la comunicació. L’alcalde Miquel Buch es va comprometre a analitzar les qüestions presentades per Neus Serra i a contestar-li.

Be the first to comment on "El Ple oficialitza els nomenaments dels regidors del PSC com a membres de l’Equip de Govern"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »