Els dos instituts de la ciutat coincideixen en la necessitat de fusionar-se

Els equips directius dels instituts Serra de Marina i Cristòfol Ferrer coincideixen en la necessitat d’efectuar la fusió dels dos centres que ha d’haver-se concretat per l’inici del curs vinent. Encara en matèria d’ensenyament, des de l’Ajuntament es donarà suport a qui organitzi activitats de cara a la setmana blanca i s’espera que es puguin mantenir les sortides matinals davant l’anunci de que no hi haurà colònies.

L’inici del curs escolar va centrar ahir dilluns el primer programa ‘La Drecera’ de la temporada 2010-2011. En representació del món educatiu premianenc hi havia el director de l’institut Cristòfol Ferrer, Wolfgang Simmons, la directora de l’escola Mar Nova, Marga Sánchez, el director de La Salle, Joan Escalé, i el cap dels Serveis Educatius de la ciutat, Oriol Carvajal.

En el decurs del programa van sortir ítems d’interès en aquest inici de curs com és la polèmica sobre la implantació de la Setmana Blanca. En aquest sentit Oriol Carvajal va dir que el Departament de Treball s’hauria d’implicar en buscar solucions als pares. Carvajal va dir que ajudarien a qui organitzés activitats pels nens durant aquells dies de vacances.

La Setmana Blanca és una de les novetats d’un curs que en presenta d’altres que no han estat del grat del col·lectiu de Mestres que anuncien mobilitzacions. Entre aquestes ja s¡’ha anunciat la suspensió de colònies i sortides. Des de l’Ajuntament s’espera que, al menys, es puguin fer les sortides matinals.

Una altra de les novetats del curs a Premià de Mar són els treballs per unificar els dos instituts de secundària, el Cristòfol Ferrer i el Serra de Marina. Un equip d’arquitectes està elaborant un pla de vialitat per aquesta fusió que tots dos equips directius consideren necessari.

Els dilluns són els dies que La Drecera dedica als grups municipals. Ahir va participar al programa el portaveu de la Coalició d’Esquerres, Alfons Barreras.

1 Comment on "Els dos instituts de la ciutat coincideixen en la necessitat de fusionar-se"

  1. És trist que el Departament d’Edudació de la Generalitat consideri que és més important la semana blanca (amb nom de rebaixes de centre comercial i amb un clar component de favoritisme envers el car i elitista esport de l’esquí) que no pas les colònies i les sortides culturals.
    Amb quina finalitat ha eliminat la jornada intensiva del mes de juny sense el consens amb el professorat ni amb les associacions de mares i pares?
    I qui paga els plats trencats?
    Els menuts, que a partir d’ara entendran l’educació com allò que passa estrictament dins l’àmbit i horaris purament escolars, perdent la dimensió del contacte socio-cultural amb el seu entorn educatiu.
    Tot i estar en ple dret, també cal esperar que els mestres prenguin mesures de presió directes sobre el Departament d’Educació, a part de recaure les seves protestes sobre els estudiants, que a la fi, són tant perjudicats com ells.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Translate »