Els exemplars de la col·lecció Primilia Contes serviran per arrelar les tradicions locals entre els escolars

Les escoles de primària de Premià de Mar han rebut aquest matí exemplars dels tres títols que composen fins el moment la col·lecció ‘Primília contes’. L’acte estava organitzat des de les regidories d’Ensenyament i Cultura. La idea és que les escoles organitzin activitats a partir dels contes de la col·lecció perquè les tradicions i històries de la ciutat arrelin entre els escolars.

La biblioteca Martí Rosselló i Lloveras ha estat escenari aquest migdia de l’acte de lliurament d’exemplars dels llibres de la col·lecció Primilia Contes als centres d’educació primària de la ciutat. Aquest acte estava emmarcat dins el projecte ‘Coneix Premià amb un conte’ que es presenta com una continuació a nivell d’activitats infantils de les històries que s’expliquen en els tres títols que s’han publicat fins el moment dina la col·lecció ‘Primilia contes’. Ho ha explicat a ‘Premià Notícies’ el regidor de Cultura de Premià de Mar, Josep Maria Molins.

L’objectiu que es busca és fer arribar els continguts de la col·lecció a les escoles per fomentar el coneixement de la història entre els més petits, així com les tradicions locals, els indrets característics i les llegendes del municipi. Així, de cara al projecte ‘Coneix Premià amb un conte’ s’han organitzat diverses activitats per portar a terme a les escoles, ambientades en els diferents contes.

La col·lecció Primília Contes està editada per l’Ajuntament i va néixer el 2007. Fins ara s’han editat 3 contes:  ‘Moros a la costa!’, per a alumnes de segon de primària, ‘Onades i flors’ per estudiants de quart de primària i ‘Secret, secret, l´horta Farrerons té un secret’ per estudiants de 6è de primària. Dissortadament, les restriccions econòmiques que viu l’Ajuntament no permetran editar aquest Sant Jordi un nou volum d’aquesta col·lecció, si més no en principi.

L’acte ha comptat amb la presència dels regidors de Cultura i Ensenyament, Josep Maria Molins i Mercè Gisbert, la directora de la Biblioteca, Marta Romera, representants de les escoles i la coordinadora del projecte Primília Contes, Marta Luna. L’alcalde Miquel Buch tenia prevista inicialment la seva presència però finalment no ha assistit per motius d’agenda.

En concret, la regidoria de Cultura ha fet entrega d’entre 30 i 40 contes de cada títol a cada centre educatiu de primària del municipi.

Be the first to comment on "Els exemplars de la col·lecció Primilia Contes serviran per arrelar les tradicions locals entre els escolars"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »