Els experts pronostiquen per aquest estiu una de les majors arribades de meduses al litoral català

MedusaL’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, adscrit al CSIC, preveu aquest estiu una de les majors arribades de meduses a les costes catalanes dels últims quinze anys, d’acord amb les dades recollides durant el mes de juliol i que, en el cas d’algunes espècies, multipiliquen per sis els registres del 2012. L’investigador i expert en meduses, Josep Maria Gili, ha explicat que l’augment dels albiraments s’ha produït amb caràcter generalitzat “en totes les platges”, fins i tot amb la detecció d’espècies poc comuns fins ara al mediterrània.

Amb tot Gili ha fet notar que “la cooperació amb ajuntaments i corporacions locals és més forta” i els convenis dissenyats per fer front aquest fenomen han demostrat la seva efectivitat, de manera, ha dit, que “no té sentit crear alarma amb vista al turisme”.

Gili ha especificat que dels onze albiraments de ‘Pelagia nocticula’ durant juliol del 2012 s’han passat al voltant de 70 aquest any. En el cas de la ‘Rhizostoma pulmo’ s’ha passat de 73 a més de 120. I s’han observat exemplars de dues espècies poc habituals.

Be the first to comment on "Els experts pronostiquen per aquest estiu una de les majors arribades de meduses al litoral català"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »