Els partits premianencs miren de desxifrar el desenllaç del 10N

Butlletes de votació a les eleccions d'ahir

Els grups municipals premianencs han valorat avui pel Premià Notícies els resultats d’ahir. En nom de PECP l’Elena Martín ha denunciat el creixement de la ultradreta, ha emplaçat Pedro Sánchez a buscar un pacte de progrés i, en clau catalan, ha dit que hi ha hagut pocs canvis i que consolida la seva opció pel diàleg:

Josep Maria Cano, de Ciutadans, ha parlat poc del daltabaix del seu partit i s’ha remès a l’executiva que s’havia de celebrar aquest matí (la conversa s’ha enregistrat abans que Albert Rivera anunciés la seva dimissió). Amb tot ha atribuït la patacada a la polarització i ha parlat d’autocrítica:

El portaveu del grup socialista, David Gutiérrez, ha dit que correspon governar a Pedro Sánchez i ha emplaçat les altres forces a assumir-ho i fer-ho possible. 

Gutiérrez ha responsabilitzat el moviment independentista dels resultats de VOX. Crida Premianenca, que va impulsar un comitè de campanya de suport a la CUP, ha celebrat l’entrada d’aquest partit al congrés i també que les forces independentistes assoleixin per primer cop més del 40% dels vots en unes eleccions generals a Catalunya. Escoltem el regidor Andreu Mumbrú:

En nom d’ERC, el portaveu Pep Ripollès s’ha mostrat satisfet de la victòria del seu partit a Premià de Mar i Catalunya, i li ha dit a Pedro Sánchez que la situació l’obliga més que mai a seure i parlar:

I en nom de Junts per Premià de Mar el portaveu del grup Antoni Subirà s’ha expressat en termes semblants: els resultats de l’independentisme haurien de servir per millorar les connexions telefòniques entre Barcelona i Madrid:

Escolta el reportatge sobre els resultats i la jornada electoral a Premià de Mar:

Translate »