▶️Els representants polítics premianencs es posicionen davant les detencions del 2N

Els consellers arribant ahir a l'Audiència Nacional. Foto: Diari Ara.Els consellers arribant ahir a l'Audiència Nacional. Foto: Diari Ara.

Respostes del món polític premianenc a les ordres de presó sense fiança d’ahir contra el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i 7 consellers, i la presó eludible amb fiança pel conseller Santi Vila. S’hi ha referit aquest matí l’alcalde Miquel Buch, que es trobava ahir a Madrid per donar suport als encausats, i que ha dit, en relació a la presència del president Puigdemont a Bèlgica, que prefereix tenir un president a l’exili que no pas a la presó. L’alcalde ha qualificat els fets d’ahir com l’escenificació d’un ‘A por ellos’ jurídic.

Demanat per les possibles mobilitzacions com a  conseqüència de les detencions, l’alcalde ha dit que cap agressió pot quedar sense resposta, però que aquestes han se ser sempre cíviques i pacífiques.

El regidor del PP Joaquin Briones ha dit que no entrava a valorar decisions judicials però que els encausats eren coneixedors de les conseqüències de les seves accions, i que el fet que Carles Puigdemont romangui a Bèlgica no ha ajudat a evitar la presó incondicional per possible risc de fuga.

Des de la Coalició d’Esquerres, el regidor Rafa Fernández ha advocat per un front de defensa ample davant del 155. El regidor ecosocialista, que creu que el fet que Puigdemont estigui fora del país ha perjudicat els encausats, ha qualificat els fets d’ahir, que no esperava que tinguessin lloc, de ‘desastre’.

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Josep Maria Molins, s’ha mostrat trist per les detencions i ha afirmat que la separació de poders és inexistent a l’estat espanyol. Per Molins les detencions estan fins i tot fora de tota lògica jurídica.

El portaveu del PSC, David Gutiérrez, ha recordat que el PSC, ha dit, ha fet els possibles per evitar que s’arribés a aquesta situació i ha qualificat de greu error que com a conseqüència de la situació es faci fora el seu partit de governs municipals, en referència als recents casos d’Arenys de Munt i Alella. Gutiérrez ha dit que el d’ahir va ser un dia trist.

El nom de Ciutadans, Josep Maria Cano no ha volgut valorar resolucions judicials però ha recordat que els ara empresonats estaven advertits de les conseqüències de les seves accions.

La regidora de Crida Premianenca, Marina Altés, ha lamentat que a aquestes alçades del S/XXI estiguem parlant de presos polítics a l’Estat Espanyol i ha demanat que des d’alguna instància superior a novell internacional es cridi l’atenció a la justícia espanyola per la seva actitud.

Per la seva part, el Comitè de Defensa de la República de Premià de Mar ha convocat assemblea demà dissabte a les 7 del vespre a Can Manent per analitzar la situació i decidir una possible resposta a les detencions.

Translate »