Es constitueix al Consell Comarcal la Mesa de Negociació per l’Acord de Mobilitat a la Comarca

Dijous passat es va constituir la Mesa de negociació de l’acord de mobilitat del Maresme amb representació de totes les forces polítiques de la comarca i del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Segons ha informat el Consell Comarcal en una nota de premsa, l’objectiu és analitzar les mancances i les necessitats que té el territori en matèria de mobilitat i cercar-ne alternatives a curt, a mig i a llarg termini. El primer acord que es va prendre va ser el de revisar la Proposta de mobilitat, signada el 2010 entre el Consell Comarcal i la Generalitat, per tal d’adequar-la a l’actual situació econòmica.
La Mesa de negociació ha establert una línia de funcionament basada en el consens entre forces polítiques, administracions i societat. En aquest sentit, es planteja actuar amb màxima transparència mantenint una via constant d’informació sobre els avenços, propostes i acords presos. El fòrum en el qual es facilitarà aquesta informació serà el Consell d’Alcaldes. També s’obrirà una línia de contacte periòdic amb entitats com la Plataforma Salvem el Maresme que ja porta temps treballant i reivindicant millores en la mobilitat dels maresmencs i maresmenques.
El representants comarcals van aprofitar la reunió de constitució de la Mesa de negociació per demanar a la Generalitat que l’històric peatge de Vilassar de Dalt de la C-32 sigui rescatat abans de 2021, data en la qual acaba la concessió.
La Mesa de negociació de l’acord de mobilitat de la comarca està constituïda pels següents representants territorials:
Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme; Joan Mora, alcalde de Mataró; Jaume Borrell, portaveu del grup comarcal de CiU; Santi Fontbona, portaveu del grup comarcal del PSC; Diego Sánchez, portaveu del grup comarcal del PP; Joan Rabasseda, conseller comarcal per ERC; Francesc Xavier Serra, portaveu del grup comarcal d’ICV; Eudald Calvo, portaveu del grup comarcal de CUP; Mónica Lora, portaveu del gup comarcal de PxC. Per part de la Generalitat en formen part el Secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet; Jordi Follia, Director General de Carreteres; Ricard Font, Director General de Transport i Mobilitat; Ricard Guasch, Subdirector General relació empreses gestores d’infrastructures viàries; Albert Palomo, Coordinador de mobilitat i Ferran Camps, Cap de servei de Seguretat Viària i Sistemes de Gestió.
El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha explicat a Premià Notícies que el Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assegurat que es mantenen els 97 milions d’Euros del conveni de l’anterior acord de mobilitat del Maresme. Segons Martínez la nova Mesa de negociació de l’acord de mobilitat del Maresme constituïda dijous passat, treballarà partint de la base de l’acord anterior, comptant però, amb els canvis en la situació econòmica.

Be the first to comment on "Es constitueix al Consell Comarcal la Mesa de Negociació per l’Acord de Mobilitat a la Comarca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »