'Escoltar els socorristes'. Editorial del Premià Notícies del 26 de Juny de 2012

Diumenge, dia de Sant Joan, es va donar el tret de sortida de manera oficial a la temporada de platges 2012. Fins el proper 2 de setembre estarà en marxa el dispositiu de vigilància de la Creu Roja i el servei especial de neteja organitzat des de l’àrea de Medi Ambient, un servei que es va haver de dedicar de ple el mateix diumenge al matí per deixar operatives unes platges que durant la revetlla van acollir les celebracions d’un munt de ciutadans.
Aquest fet, el de la celebració de la revetlla, posa de manifest una vegada més que les platges són la millor vàlvula d’escapament que tenim a una ciutat que no va sobrada d’espais de lleure. També per això, perquè de la platja i del passeig en gaudim no només durant l’estiu sinó durant tot l’any, es fa necessari trobar la manera més sostenible possible de que la sorra es quedi on és i no haguem de recórrer a les tan criticades aportacions anuals.
Una altra qüestió a tenir present és la de la seguretat. Es queixava ahir en aquest informatiu la regidora de Medi Ambient, la Marisa Ferreras, que ja el primer dia havia presenciat dues situacions d’usuaris de la platja que no feien cas de les indicacions dels vigilants de la Creu Roja. En aquest cas es tractava d’un home que pescava fora de lloc i fora d’horari, i un altre que s’havia endut a la platja el seu gos. En tots dos casos es tracta de faltes a la normativa, però no afecten a la seguretat. En altres ocasions, responsables de la Creu Roja, com abans dels Rescatadores, s’havien queixat que la desobediència a les seves indicacions, en situació de banderes grogues o fins i tot vermelles, o d’usuaris que nedaven perillosament a tocar dels espigons, havien posat en perill les seves vides, i les dels propis socorristes.
Creuem els dits perquè no haguem de lamentar cap fet irreparable, però de moment insistim en la necessitat que els usuaris de les platges facin cas del que diuen els vigilants. ?

Be the first to comment on "'Escoltar els socorristes'. Editorial del Premià Notícies del 26 de Juny de 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Translate »