L'ACM veu amb bons ulls la proposta d'Interior per crear cossos de policia local mancomunats

La presentació va anar a càrrec del conseller d’Interior i dels presidents de les entitats municipalistes: Manel Bustos i l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch

Una policia local mancomunada. Aquesta és la proposta que van presentar ahir el Conseller de l’Interior Felip Puig i els presidents de les entitats municipalistes: Manel Bustos per part de la Federació Catalana de Municipis i l’alcalde Miquel Buch per part de l’Associació Catalana de Municipis. Buch va assistir ahir a la tarda en una reunió on va donar el seu vist-i-plau a la proposta del Departament de l’Interior, segons la qual aquells municipis veïns que apleguin una població inferior als quaranta mil habitants podran mancomunar el servei de policia. En conseqüència, amb el cens actual Premià de Mar i Premià de Dalt podrien acollir-se a aquesta proposta, tot i que no és una qüestió que fins al moment s’hagi tractat. De fet, aquesta és una experiència que ja s’ha provat amb èxit en algunes poblacions catalanes: en la seva intervenció a la roda de premsa posterior a la reunió d’ahir, Miquel Buch va posar l’exemple de Santpedor, Sallent i Sant Fruitós de Bages, el qual ha servit per optimitzar recursos com vehicles i uniformes. En la seva intervenció a l’assemblea d’indignats de la setmana passada, Miquel Buch ja va apuntar un futur on els municipis compartissin aquest tipus de despeses policials.

Be the first to comment on "L'ACM veu amb bons ulls la proposta d'Interior per crear cossos de policia local mancomunats"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.