Homenatge en el Dia Mundial de la Ràdio a Ramon Gallart, que va patentar un dels primers micròfons sense fils

Dia Mundial de la RàdioDia Mundial de la Ràdio

Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio 2021 a Ràdio Premià de Mar volem retre homenatge a la figura de Ramon Gallart pare del comodor del Club Nàutic Premià que va ser un dels precursors en la radiofonia, així l’any 1948 va patentar el primer micròfon sense fils. El seu fill Antoni Gallart ens ho explica :


Des dels anys vint fins ben entrats els trenta, l’autoconstrucció va ser una activitat molt freqüent entre radioaficionats. El Sr. Ramon Gallart als catorze anys ja fabricava aparells de galena d’una manera autodidàctica. Durant la Guerra Civil, treballava dins l’economia submergida, la qual cosa va legalitzar un cop acabada la guerra, fundant la seva pròpia indústria. El negoci va durar cinquanta-quatre anys, fins que el 1992 es va jubilar.

Enguany el Dia Mundial de la Ràdio 2021 (DMR 2021), la UNESCO fa una crida a les emissores de ràdio perquè celebrin el desè aniversari d’aquest esdeveniment i els més de 110 anys de la ràdio.
Aquesta edició del DMR es divideix en tres subtemes principals:
• EVOLUCIÓ. El món canvia, la ràdio evoluciona.
Aquest subtema es refereix a la resistència de la ràdio, a la seva sostenibilitat;
• INNOVACIÓ. El món canvia, la ràdio s’adapta i innova.
La ràdio ha hagut d’adaptar-se a les noves tecnologies per a continuar sent el mitjà de la mobilitat, accessible a tot arreu i per a tots;
• CONNEXIÓ. El món canvia, la ràdio es connecta.
Aquest subtema posa en relleu els serveis de la ràdio per a la nostra societat: desastres naturals, crisis socioeconòmiques, epidèmies.

Translate »