Institut i Ajuntament celebren l’acord amb Ensenyament i aplaudeixen el nou tarannà dels Serveis Territorials

La reunió d'ahir va tenir lloc a Serveis Territorials d'EnsenyamentLa reunió d'ahir va tenir lloc a Serveis Territorials d'Ensenyament

Acord entre l’Institut Premià de Mar i Ensenyament sobre les línies del centre: finalment no es retallarà la línia de 2n d’ESO que es volia suprimir i sí que desapareix una línia de 4t però només durant el curs que ve perquè hi ha hagut una davallada puntual d’alumnes. Tot plegat permetrà que la ràtio d’alumnes al voltant dels 30, per sota del màxim. El compromís també comporta que de les 5 places de professor que s’havien de suprimir (dues jornades i mitja per línia retallada) només es perdran 1 jornada i mitja, amb la qual cosa, finalment, l’Institut incrementa la ràtio de professors per línia. Avui el director del centre, Salva Redón, ha assenyalat els avantatges de l’acord, que permeten, ha dit, garantir la continuïtat del model, però també ha dit que en el futur esperen disposar de més recursos. Tant ell com el regidor d’ensenyament Rafa Navarro han celebrat el canvi d’actitud de SSTT d’Ensenyament:

El regidor d’ensenyament ha fet notar que la decisió de retallar línies que es va comunicar la setmana passada provenia de Barcelona i no pas dels Serveis Territorials.

Satisfacció amb reserves de l’AMPA

També s’ha pronunciat sobre el desenllaç d’aquest episodi l’AMPA del centre, que ahir va emetre un comunicat de rebuig a la retallada. Segons ha dit la presidenta Sònia Ribas, la solució final és millor que la retallada que s’anunciava però continua sent inadmissible que es restin recursos a l’ensenyament públic i especialment en un municipi com Premià de Mar. També ha afirmat que el nombre de professors d’un centre no es pot valorar només per les ràtios:

L’AMPA de l’Institut s’ha fet recentment amb un compte de Twitter a través del qual, ha dit Ribas, faran pressió quan es produeixin episodis com el d’aquesta setmana.

Escolta l’entrevista a Salva Redón:

Escolta les valoracions del regidor i de l’AMPA:

Translate »