30 de setembre de 2014

Bàsquet

Bàsquet

La falta de punteria i els nervis amarguen el debut de l'AB Premià

El femení de l’AB Premià no va poder superar al Sant Nicolau de Sabadell en la primera jornada de 1a Catalana. Era el retorn de l’equip de Rafa Perdiguero a la categoria i la posada en escena no va tenir final feliç. La pilota es ressistia a entrar durant la primera meitat del partit i l’equip va pagar les impresicions defensives i els nervis inicials. El problema principal era que el rival que tenien al davant bé sabia a què jugava. Gemma Lorente, entrenadora del Sant Nicolau va plantar un equip sòlid, amb bon control de la pista i de la pilota. Lorente ha armat un equip sòlid i lluitador per seguir a bon nivell a primera catalana, amb entrega. Unes qualitats que Lorente va transmetre a les seves jugadores des de la banqueta i que va aprendre del tècnic premianenc, Rafa Perdiguero. Ell va tenir a les seves ordres a Gemma Lorente al passat, i bé sabia què es trobaria al davant. Exactament el mateix que exigia el tècnic de l’AB a les seves: passió, constància i concentració en tot moment per a no perdre els objectius fixats a cada quart.

El primer quart va començar com a bona pressa de contacte. Tot just les jugadores es coneixien i es disposaven sobre el parquet (9-17). Quedava clar que la presició de cara a cistella havia de millorar, per part de les jugadores locals. Costava entrar en zona i crear perill, i tot i així, quan aconseguien superar la pressió, el ferro repel·lia la pilota. Amb aquest guió es va arribar al segon quart. L’entrada de Cortés i Buscarons semblava que donàven més opcions a les de Premià, tot i que la diferència es va ampliar en dos punts més (19-29). Una diferència que es va retallar el tercer període. L’equip es va deixar els nervis al vestidor i va surtir a la pista més endollat. Més enèrgic i intens que a la primera meitat. Així van aguantar les embestides rivals i van millorar la precisió dels llançaments. Anais Tàrrega anotava dos tirs lliures (els únics esguits que van pujar al marcador) i un triple de Nuria Maldonado i un altre a l’últim instant de l’Anna li donaven ànim a l’equip (38-46). El Sant Nicolau estava només a vuit punts i semblava que les noies havien recuperat la seva millor versió.

Les jugadores de l'AB Premià abans del partit davant el Sant Nicolau

Les jugadores de l’AB Premià abans del partit davant el Sant Nicolau

Lamentablement l’últim quart era tant decisiu que la balança es podia haver decantat per a qualsevol dels dos equips. I van guanyar els rivals. Els vuit punts es van anar ampliant fins a una màxima de 25 punts. Una dura realitat dificil de païr per com havia arribat l’equip fins al tercer temps. Acabava amb les esperances i tornava a l’equip a la dura realitat de la derrota, que feia temps no vivia. Però així és la primera catalana, que no perdona. I menys davant un rival que va quedar 4rt del grup la temporada passada, amb 20 victòries en 30 partits.  També perquè en una nova categoria tot es nou. La dificultat a nivell físic, la demanda qualitativa i també els rivals. I com bé explicava la capitana, Anna Maldonado, el millor és quedar-se amb la part positiva del partit i seguir creixent. Entregar-se en cos i ànima i evolucionar com a jugadores. Donar el següent pas. Perquè tenen capacitat de sobres per a competir a primera, i també el bloc és prou sòlid i consistent com per aguantar molts anys a la categoria. Només queda seguir treballant.

Declaracions de Rafa Perdiguero després de la derrota davant el Sant Nicolau

També l’Anna Maldonado ens va explicar com quedava el vestidor després del partit