La Generalitat ampliarà en un 60% el Parc de la Serralada Litoral

El Govern de Catalunya ha iniciat el procés per ampliar prop d’un 60% la superfície del Parc de la Serralada Litoral amb l’objectiu d’incorporar nous espais a l’àrea protegida. D’aquesta manera la Generalitat dóna resposta a la demanda que en aquest sentit han manifestat durant anys els ens locals implicats i diverses entitats ciutadanes tant del Maresme com del Vallès Oriental.

Ampliació Parc Serralada Litoral

En blanc dins el recinte negre, l’ampliació que s’aplicarà al Parc Serralada Litoral. Font: Gencat

Segons informa el diari Maresme, l’anunci el va fer ahir a la Roca del Vallès, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i suposarà un salt destacat en l’extensió d’aquesta àrea protegida de la comarca, que actualment disposa de 4.706 hectàrees protegides. Amb l’ampliació proposada de més de 2.700 hectàrees, que ha sigut consensuada amb els municipis, s’arribarà a superar les 7.400. Tal com es va informar des de la Generalitat, aquesta ampliació “permetrà respondre a la demanda del territori a l’hora que s’inclouran sectors contigus d’alt valor natural, ecològic i social i s’aconseguirà facilitar la gestió actual del parc, eliminant els nombrosos estrenyiments que té l’àrea protegida a data d’avui”.

Tot i que Premià de Mar no té superfície dins el Parc de la Serralada Litoral, sí que la tenen els municipis amb què la nostra localitat limita al nord. Els pobles més propers a la nostra ciutat veuran incrementada la seva extensió protegida. Concretament, amb l’ampliació del Parc Premià de Dalt comptarà amb 3 hectàrees més dins el recinte; Vilassar de Dalt incrementarà la seva àrea en vora 150 hectàrees i Teià en 72.

Be the first to comment on "La Generalitat ampliarà en un 60% el Parc de la Serralada Litoral"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Translate »