La Generalitat aprova els descomptes als peatges al Maresme

El peatge de la C-32 de Vilassar

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir els descomptes als peatges de la C32 al seu pas pel Maresme. Els descomptes s’aplicaran en diverses fases i seran acumulatius, de manera que podran arribar pràcticament al 100% del cost si es compleixen totes les condicions. La diputada socialista pel Maresme, Consol Prados, ha destacat la importància d’aquest descomptes pels veïns de la comarca. Es preveu que els descomptes deixin d’aplicar-se un cop entri en funcionament la ronda del Baix Maresme.

Era una notícia molt esperada i que fins i tot havia provocat polèmica les darreres setmanes precisament perquè no acabava de produir-se. El Govern de la Generalitat va aprovar ahir dimarts el sistema de reduccions específiques que ACESA aplicarà als veïns de la comarca del Maresme en el peatge a l’autopista C-32 al Maresme. Segons informa el Govern, les reduccions s’aplicaran en els peatges de la barrera troncal de Vilassar de Dalt i l’accés de Premià de Mar als vehicles lleugers, per als desplaçaments de mobilitat obligada amb origen o destinació a la comarca i per als vehicles menys contaminants i els d’alta ocupació. Concretament, se’n beneficiaran els vehicles lleugers durant els dies laborables, de dilluns a divendres, sempre que entrin o surtin de l’autopista a la mateixa comarca.

En una primera fase, dins la primera quinzena d’aquest mes de novembre, se’n beneficiaran els conductors que facin més de setze viatges mensuals amb un 25% de descompte. A més, quan s’implantin els aparells tecnològics necessaris, durant aquesta primera fase, hi haurà un descompte del 20% per als vehicles amb més de tres ocupants i un altre 20% per als qui emetin fins a 120 gr/km de CO2.

Aquesta redacció ha contactat aquest matí amb la diputada socialista pel Maresme Consol Prados que s’ha mostrat molt satisfeta de que els descomptes hagin arribat finalment a bon port.

Mentre durin les obres de la ronda del Baix Maresme, els descomptes podrien arribar al 100%. Això serà possible perquè el percentatge de bonificació s’ampliarà quan s’hagi aprovat l’estudi informatiu de la ronda i quan s’executin les obres. Perquè el peatge resulti completament gratuït s’han de complir els requisits de dies i destinació i, a més, s’han de fer més de 24 viatges al mes, al vehicle hi han de viatjar un mínim de tres persones i s’ha d’emetre poc CO2.

Segons la Consol Prados és impossible eliminar completament el peatge a la C32 ja que si es fes tot el trànsit de llarg recorregut que ara passa per l’AP7 es desviaria pel Maresme, la qual cosa portaria al col·lapse de l’autopista.

L’aplicació d’aquests descomptes a la C 32 al seu pas pel Maresme servirà de prova pilot per a la seva aplicació a la resta del Principat en tant que sistema de regulació del trànsit. Ho ha explicat la Cosol Prados.

Segons la nota informativa de la Generalitat, per gaudir d’aquests descomptes caldrà pagar amb Teletac o algun altre sistema de pagament dinàmic. La tercera fase d’aplicació dels descomptes s’aplicarà mentre durin els treballs de la ronda del Baix Maresme. Es preveu que els descomptes es deixin d’aplicar un cop entri en funcionament aquesta infraestructura.

Premià Notícies 3 de novembre

Be the first to comment on "La Generalitat aprova els descomptes als peatges al Maresme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »