La majoria de grups de l’oposició consideren normal que CiU vulgui governar en solitari

Les notícies en 5 minuts

Premià Notícies dilluns 27 de juny

La majoria de les forces polítiques de l’oposició consultades per Ràdio Premià de Mar han trobat normal la decisió de CiU de governar en solitari durant el mandat 2011-2015. A l’espera de conèixer les impressions de la Crida Premianenca, que avui no hem pogut recollir, només el PP ha advertit a Miquel Buch del risc d’enfrontar-se a un mandat sense suports estables. Respecte al Cartipàs municipal, els portaveus consultats han coincidit en apreciar una certa continuïtat.

En el Premià Notícies de dijous us explicàvem a bastament la roda de premsa en la qual l’alcalde Miquel Buch anunciava la seva intenció de governar en solitari aquest mandat, tot i obrint la mà a prendre les decisions amb la resta de les forces polítiques. Buch va presentar també el que ha de ser el cartipàs municipal pel mandat 2011-2015.

Avui el que ens pertoca és buscar les valoracions que sobre ambdues qüestions ens fan la resta de forces polítiques que van obtenir representació en les eleccions del 22 de maig. Abans de res, indicar-vos que ha estat impossible recollir aquest matí les declaracions de Crida Premianenca sobre aquestes qüestions, uns impressions que us oferirem en el Premià Notícies de demà dimarts.

Anem, doncs, al primer que ens interessa i és a demanar-los sobre la intenció de CiU de governar en solitari els propers quatre anys. Des de la Coalició d’Esquerres, l’Alfons Barreras diuen respectar la decisió i recorda que CiU té prou majoria per fer-ho.

Des del Partit Popular, la seva cap de llista Aurora Juvé ha dit que espera que hagi estat una decisió molt ben meditada i ha recordat CiU que governar sense majoria absoluta és una opció arriscada.

Des del PSC, el seu portaveu i primer secretari Tomàs Esteban ha dit a Premià Notícies que considera normal l’opció presa per CiU, tot i que hi haurà temes que requeriran la majoria absoluta.

Ara que ja sabem que ne pensa l’oposició de la voluntat del Govern de no fer cap pacte estable de mandat, els demanem sobre la composició del cartipàs municipal presentat dijous passat en roda de premsa.

L’Alfons Barreras no veu variacions considerables respecte al cartipàs del passat mandat. En tot cas, el portaveu de la Coalició d’Esquerres destaca que Marisa Farreras no es faci càrrec en aquest ocasió de les àrees d’urbanisme o Obres públiques que passen a mans de l’Antoni Subirà.

La cap de llista del PP creu que Miquel Buch haurà tingut present el valor dels regidors que continuen i que l’elecció dels nous s’haurà fet amb seny.

Per la seva part, Tomàs Esteban diu que abans de valorar el cartipàs s’hauria d’analitzar els detalls dels decrets per conèixer les delegacions concretes dels regidors.

Recordem que el cartipàs municipal s’ha d’aprovar en una sessió extraordinària del ple el proper mes de juliol.

Be the first to comment on "La majoria de grups de l’oposició consideren normal que CiU vulgui governar en solitari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »