La prioritat que es dóna als Serveis Socials, la Shopping Night, l’estació de Renfe, les platges o la Festa Major, temes destacats del ‘Parla l’alcalde’ de juliol

Parla l’alcalde
Descarrega’t el programa

Crònica del programa
Descarrega-te-la

Miquel Buch ha presentat a Premià Notícies el Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana

Miquel Buch als estudis de Ràdio Premià de Mar.

Per motius d’agenda de l’alcalde Miquel Buch, el programa ‘Parla l’Alcalde’ del mes de juliol es va avançar a ahir dijous per comptes de fer-lo avui, primer divendres de mes, com és l’habitual. Com sempre en aquest programa, vam repassar amb l’alcalde els temes més destacats de l’actualitat començant, en aquest cas, pel balanç del curs polític que ara finalitza, un curs caracteritzat per ser el primer que s’ha desenvolupat sota el pacte de govern que CiU i PSC van signar el juliol de l’any passat. Sobre aquest tema, l’alcalde va destacar que dues forces que sovint s’han mostrat enfrontades, en les circumstàncies actuals hagin aparcat les seves diferències i s’hagin posat a treballar plegats per a la ciutat. Per Buch, els primers resultats del pacte, ja es comencen a notar.

Patronats Municipals

Una de les accions encetades a partir del pacte de govern és l’anunci de fusió dels Patronats Municipals en l’estructura de l’Ajuntament. En aquest sentit, el Ple de juny va aprovar encarregar a Primília Serveis la coordinació de programes i producció de programes informatius i esportius de Ràdio Premià de Mar. Sobre aquest qüestió l’alcalde va explicar que l’emissora guanyarà en agilitat de gestió i va posar com a  exemple l’Espai l’Amistat, que també està gestionada des de la mateixa empresa.

Serveis Socials

El ‘Parla l’Alcalde’ va dedicar temps a analitzar les prioritats de l’Equip de Govern durant aquest curs. En aquest sentit, Buch va destacar la importància que es dóna a la tasca dels Serveis Socials recordant que el darrer ple va donar un pas important cap a la consecució del Consell Municipal de serveis Socials. Precisament, una de les alertes existents és el fet que amb la fi de curs escolar i el tancament dels menjadors escolars, pugui haver nens que no estiguin correctament alimentats. L’alcalde va demanar que si algú detecta algun cas d’aquestes característiiques, que ho traslladi als Serveis Socials on el cas serà tractat amb total discreció.

Situació de l’estació de tren

Miquel Buch va comentar també la situació que es viu a l’estació de Renfe i la visita que hi van fer els diputats el 21 de juny. Sobre aquest tema, l’alcalde va dir que tots els diputats van reconèixer la raó de les reivindicacions premianenques i va tornar a insistir en la necessitat de treballar plegats per trobar-hi solucions.

‘Shopping night’

Un altre dels aspectes destacats de l’actualitat del darrer mes a la ciutat han estat les activitats relacionades amb el comerç i, més concretament, la Shopping night de dissabte passat. Sobre aquesta activitat l’alcalde va dir que des de l’Equip de Govern estaven segurs del seu èxit a partir de la il·lusió que desprenien els comerciants que hi participaven. També s’ha celebrat el 45è aniversari del mercat de Sant Joan, un equipament amb plans de futur que ara mateix estan congelats per la situació que es viu a can Sanpere.

Possibilitat de nova competència comercial a Can Vilar

Abans de tancar els temes vinculats amb el comerç, vam demanar a Miquel Buch sobre els plans d’urbanització del sector de Can Vilar a Premià de Dalt, però a tocar del camí del Mig de Premià de Mar, i on hi podria anar una gran superfície comercial. L’alcalde va refermar la seva aposta pel comerç de proximitat, però va recordar l’existència de l’autonomia municipal.

Platges

Com ja us hem explicat, des de dilluns l’empresa Proactiva es fa càrrec de les tasques de vigilància a les platges de la ciutat. Aquest servei ha començat a Premià més tard que a altres municipis de la rodalia, un fet que l’alcalde va justificar per motius operatius i econòmics, però també de competències sobre l’espai de la platja.

Sobiranisme i Festa Major

Com vàrem informar ahir, demà dissabte s’hissarà una bandera estelada al giratori del Camí Ral amb el Torrent Malet i l’Assemblea Nacional Catalana organitza l’espectacle “Amb pas decidit cap a l’estat propi”. Demanat sobre aquest procés que viu el país, Miquel Buch va dir que el debat no hauria de ser si es pot votar o no sobre el futur de Catalunya, un fet que considera absolutament democràtic. I com no podia ser d’una altra manera, el Parla l’Alcalde de juliol va acabar parlant de la Festa Major. Sobre la Festa, l’alcalde va dir que ens la mereixíem i va demanar que visqui amb civisme.

El programa ‘Parla l’alcalde‘ tornarà la propera temporada a la graella de programació de Ràdio Premià de Mar.

Be the first to comment on "La prioritat que es dóna als Serveis Socials, la Shopping Night, l’estació de Renfe, les platges o la Festa Major, temes destacats del ‘Parla l’alcalde’ de juliol"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »