L’Ajuntament es podria plantejar les imposicions d’estalvi que obliga l’Estat pel 2014

Crònica del ‘Parla l’Alcalde’

Descarrega’t la crònica

‘Parla l’Alcalde’ del 4 d’Abril de 2014

Descarrega’t el parla l’Alcalde

Miquel Buch, als estudis de Ràdio Premià de Mar

Miquel Buch, als estudis de Ràdio Premià de Mar

La situació creada a partir del romanent de tresoreria del 2013, les divergències amb l`’oposició i els projectes que es realitzaran, van ser protagonistes en l’edició d’abril del programa ‘Parla l’Alcalde’ de Ràdio Premià de Mar que van fer divendres. Miquel Buch es va referir a l’obligació de fer estalvi que imposa el govern de l’estat als ajuntaments i a les conseqüències que aquesta obligació implica als municipis, una situació que, per cert, es tornarà a repetir aquest 2014. Atenció perquè, en aquest sentit, l’alcalde Miquel Buch va dir que ja es veurà si en aquesta ocasió compleixen amb la normativa de l’Estat ja que en aquesta ocasió tocarà el moll de l’os de l’economia del municipi. Buch es va queixar que els obliguin a aquest estalvi quan l’ajuntament, va dir, està sanejat. Com a exemple d’aquesta bona salut econòmica de l’ajuntament, Buch va citar el pagament de les factures als proveïdors, uns pagaments que es fan en un termini que va situar en els 30 dies.

Més enllà de la problemàtica econòmica, i referint.-se als projectes que es pagaran amb el romanen de 2013, l’alcalde va carregar contra l’actitud dels grups de l’oposició, als qual va acusar de posar pals a les rodes a l’acció de govern. Buch va citar la proximitat de les municipals coma explicació per aquesta actitud.

Com ja us hem explicat, la Coalició d’Esquerres ha demanat que part dels diners del romanent s’inverteixi en corregir mancances de les escoles públiques de la ciutat. En aquest sentit, Miquel Buch va insistir en que la LRSAL, al llei de racionalització de les administracions locals del govern de l’estat, no els permet fer aquestes inversions, ja que les escoles són competència de la Generalitat, un fet que l’alcalde qualifica de ‘disbarat’. No obstant això, l’alcalde va recordar que el pressupost municipal ja inclou una partida de 135.000€ per inversions a les escoles públiques de la ciutat. Així les coses, sembla possible que tiri endavant l’ampliació del parc del Palmar a la zona verda que, en l’actualitat, es fa servir d’aparcament, just davant de La Salle. Miquel Buch va explicar que treballen en trobar alternatives a aquest aparcament. En aquets sentit, aquesta recerca d’alternatives d’aparcament se centra en els vehicles dels veïns siguin o no de Premià de Mar, que deixen el seu vehicle en aquell espai per agafar el tren.

Com sentiu, el temes vinculats amb el romanent de tresoreria van ocupar bona part del ‘Parla l’alcalde’ de divendres, però l’únic. Can Sanpere va ser, una cop més, tema central en aquest espai. En aquest sentit, Miquel Buch va valorar molt positivament la constitució de la mesa comuna de seguiment de l’espai entre l’Ajuntament i la plataforma Can Sanpere 100% en les dues trobades que ja s’han celebrat. L’alcalde ha agraït la capacitat de diàleg que demostren les parts, una capacitat que voldria trobar també en la propietat de la finca. Per cert, en referència a les paraules de dijous passat en aquest informatiu del portaveu de Can Sanpere 100% Públic, Albert Fresquet, considerant una victòria la celebració del primer aniversari de l`’ocupació de la fàbrica, Miquel Buch va mostrar-se més prudent i va dir que es podrà parlar de victòria quan hi hagi una sentència judicial favorable.

Més enllà del romanent de tresoreria i de Can Sanpere, un altre fet destacable en el darrer mes a la ciutat va ser la presentació de la Guia Fàcil del Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana. Sobre aquesta qüestió, Miquel Buch es va felicitar per la feina feta per tots els actors que hi ha participat, però va anunciar que encxara queda molta feina a fer.

També vam tenir ocasió de valorar la marxa de Marta Prevosti de la direcció del Museu de l’Estampació. Miquel Buch va lloar la categoria professional de Prevosti i va recordar que segueix vinculada a la ciutat amb el seu treball científic al jaciment de can Farrerons. L’alcalde va dir que el Museu de l’Estampació i el futur museu de can Farrerons seran una única estructura. I parlant d’equipaments municipals que en l’actualitat s’han quedat sense director, vam demanar Miquel Buch sobre el cas de Ràdio Premià de Mar. L’alcalde va explicar que l’anterior coordinador va dimitir per motius personals i va dir que, com en el cas del Museu, s’està a la recerca de la persona idònia per a dirigir la Ràdio.

Encara vam tenir temps de demanar a l’alcalde una valoració de la Festa dels 100 Dies que es va celebrar el cap de setmana passat. Buch va explicar que no havia pogut assistir als actes de la festa per compromisos familiars, però va posar en valor una festa que referma la tradició dels Pirates i els Premianencs a la ciutat. també va demanar disculpes als veïns que es van queixar pel soroll de les activitats de la festa la nit de dissabte, però va demanar comprensió per l’oci nocturn dels joves.

Recordem que el programa ‘Parla l’alcalde’ es realitza, inicialment, el primer divendres de cada mes.

Be the first to comment on "L’Ajuntament es podria plantejar les imposicions d’estalvi que obliga l’Estat pel 2014"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »