L’alcalde anuncia una qüestió de confiança la setmana que ve després que l’oposició li tombi de nou el Pressupost

Moment del ple municipal de juliol, on el govern portava a aprovació el Pressupost Municipal

La proposta de Pressupost del govern va tornar a punxar ahir al ple municipal i finalment s’acudirà a una qüestió de confiança per desbloquejar la situació. Ho va anunciar l’alcalde al final d’una sessió que bàsicament va centrar-se en el debat d’aquesta proposta i on, a més dels previsibles vots en contra dels grups d’esquerres, també Ciutadans s’hi va oposar fent per tant que els vots de PDECAT i PSC quedessin en minoria. Ara, segons indica la normativa, se celebrarà un ple extraordinari dimecres que ve dia 22 amb la qüestió de confiança com a únic punt a l’ordre del dia: d’acord amb la normativa, se superarà la qüestió de confiança i els pressupostos quedaran automàticament aprovats amb el vot afirmatiu de la majoria simple del plenari. En cas de rebuig, els comptes quedaran igualment aprovats si en el termini d’un mes no es presenta una moció de censura amb candidat alternatiu a alcalde, o si aquesta no prospera, amb el suport de la majoria absoluta del plenari.

Com diem, la proposta de Pressupost del govern no va prosperar perquè només hi van votar a favor els grups del PDECAT i PSC mentre que la resta hi va votar en contra. Els arguments a favor i en contra van donar peu a un debat, essencialment, sobre la vocació social del document (especialment des de Crida Premianenca i Comuns) però també molt sobre com la proposta s’havia elaborat i negociat entre els grups, ja que a l’oposició, especialment des d’ERC, es va retreure al govern que se’ls hagués deixat al marge sistemàticament. I en el pla més polític, va prendre forma una altra derivada sobre el paper particular del PSC: Crida i PECP van acusar els socialistes de donar suport a un pressupost ideològicament de dretes, acusació a la qual el líder socialista va replicar adduint que ara calia ser pragmàtic. Escoltem Andreu Mumbrú, de Crida Premianenca, i David Gutiérrez del PSC:

Ciutadans, que a priori havia de decantar la balança en un sentit o en un altre, va justificar el seu vot en contra en el fet, van dir, que ni des d’un punt de vista comptable ni per prioritats era el seu Pressupost, i -en contra del que deien altres forces- van assegurar que no havien participat en la seva confecció. 

Translate »