L’entrada de Crida Premianenca al Ple i la sortida de ERC, sorpreses de la jornada electoral

Les eleccions municipals han implicat canvis destacats en el dibuix del ple premianenc. Crida Premianenca ha estat la sorpresa de la jornada electoral i entra al consistori amb dos regidors. ERC, per la seva part, perd els dos regidors que tenia i desapareix del mapa del ple premianenc. El PSC perd dos regidors i es queda amb quatre, mentre que el Partit Popular recupera el regidor perdut el 2007 i en tindrà tres. La Coalició d’Esquerres manté els dos regidors que tenia però passa a ser la cinquena força al ple.

Els membres electes de Crida Premianenca atenent la Unitat Mòbil ahir a la nit


Les novenes eleccions municipals de la democràcia moderna ja són història. Poc més del 50% dels premianencs amb dret a fer-ho van votar ahir en aquests comicis que ens han deixat força ítems a analitzar, cosa que començarem a fer avui mateix i que anirem fent al llarg dels propers dies amb els protagonistes polítics, els que tenen motius per estar contents i els que, pel contrari, han rebut correctius en els resultats electorals.

Comencem recordant els resultats electorals a la ciutat. CiU ha estat la gran guanyadora dels comicis. Segons dades publicades al web municipal, la llista que encapçala Miquel Buch va rebre 4.005 vots, un 38,5% del cens, i assoleix 10 regidors, un més dels que tenia en l’anterior legislatura. En segona posició trobem el PSC que va rebre 1.546 vots, el 15,17% i 4 regidors, perdent-ne dos respecte els que tenien fins el moment. El Partit Popular passa a ser la tercera força política de la ciutat, amb 1.236 vots, el 11,88% del cens i guanyen un regidor, arribant als tres. En quarta posició trobem la que ha estat la gran sorpresa d’aquest comicis, la Crida Premianenca, que obté 1.074 vots, el 10,32% del cens i obté dos regidors. La Coalició d’Esquerres tanca la llista de forces que entren al consistori obtenint 848, el 8,15% i manté els seus dos regidors.

L’altra sorpresa de la nit electoral, aquesta en negatiu, és la desaparició d’ERC del ple premianenc. Els republicans van obtenir ahir 463 vots, el 4,45% del cens i van perdre els dos regidors que tenien fins el moment. Finalment, el Bloc Municipal de Catalunya, la marca sota la qual es presentaven plegats Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament, no va obtenir representació obtenint 243 vots, el 2,34% del cens.

De les eleccions d’ahir destaquen també els vots en blanc, que van ser 777, el 7,47% del cens segons el web municipal. Això és més del que van aconseguir ERC i el Bloc Municipal de Catalunya plegats.

Repassem ara els comentaris que ens van fer els representants de les forces polítiques en el programa especial que Ràdio Premià de Mar va fer ahir de seguiment de la nit electoral un cop coneguts els resultats.

Ramón Masseguer, coordinador de Reagrupament a Premià de Mar participava a la tertúlia als estudis centrals de Ràdio Premià de Mar en representació del Bloc Municipal de Catalunya. Messeguer va anunciar que seguirien buscant la unitat de l’independentisme a la ciutat i que s’acostarien a la Crida.

El candidat d’ERC, Josep Maria Molins deia que els seus havien estat uns resultats durs per les seves expectatives. Molins destacava que el que havia passat a Premià era un reflex del que havia passat a Esquerra a nivell nacional.

Ja dins de les forces que havien aconseguit representació municipal, el candidat de la Coalició d’Esquerres, Alfons Barreras, parlava d’un doble sentiment, de satisfacció per haver mantingut els dos regidors, però també de tristor per haver baixat fins la cinquena posició entre les forces de la ciutat.

A la seu de la Crida Premianencs es respirava eufòria quan va arribar la Unitat Mòbil de Ràdio Premià de Mar. El cap de llista, Joan Ribet, considera que van recollir vots de gent que no acostuma a votar i que busca un model de fer política més participatiu.

També hi havia satisfacció a la seu del Partit Popular. Aurora Juvé destacava que havien recuperat el regidor perdut el 2007 i anunciava que en aquesta legislatura serien decisius.

El candidat del PSC, Tomàs Esteban, va explicar que les enquestes ja els advertien que la davallada a Premià de Mar. Esteban espera a analitzar els motius que els han portat a perdre dos regidors. No obstant això creu que s’ha votat en clau d’eleccions generals.

Finalment, no cal dir que l’alegria desbordava la Plaça de l’Ajuntament al davant de la seu de CiU. El candidat convergent a la reelecció, Miquel Buch, assegurava que qui havia guanyat en les eleccions d’ahir era Premià de Mar.

El programa especial de Ràdio Premià de Mar de seguiment de la nit electoral va acabar a 2/4 d’11 de la nit.

Be the first to comment on "L’entrada de Crida Premianenca al Ple i la sortida de ERC, sorpreses de la jornada electoral"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Translate »