L’equip de govern confia que la draga no tindrà cost ecològic, però ja s’ha convocat una concentració en contra

El vaixell draga aquest matí davant les platges premianenques

El nou regidor de platges i litoral, David Gutiérrez, ha expressat avui la seva confiança que el dragatge que fa actualment el Ministeri a la costa premianenca es fa amb totes les garanties mediambientals i que, conseqüentment, es prendran totes les mesures per minimitzar qualsevol risc. Segons Gutiérrez, l’actuació -consistent a dragar sorra de les bocanes dels ports premianenc i del Masnou i abocar-la a les platges del centre- la fan sota la supervisió d’experts:

Com ha informat l’Ajuntament, es preveu que els treballs -que van començar ahir- s’allarguin una setmana i segons el regidor no poden ocasionar molèsties perquè les platges afectades no tenen sorra i per tant no poden acollir banyistes. Gutiérrez ha fet notar que aquests són els treballs que va anunciar Madrid de reparació dels estralls del Glòria i de protecció del passeig i la via del tren i que no es van poder fer el març per l’estat d’alarma, i ha insistit que des de Premià de Mar i des de la resta del Maresme es continua demanant al Ministeri que escometi el projecte de protecció del litoral que va anunciar l’any 2015.

Val a dir que, com ha passat en les últimes ocasions en què s’ha anunciat o ha començat a treballar un vaixell draga a la costa premianenca, el col·lectiu Aturem la Draga ha tornat a manifestar la seva oposició públicament. Ahir emetien un comunicat on insistien que els treballs al fons marí arrosseguen peixos, animals marins, plantes i posidònia juntament amb la sorra, i tot plegat -indiquen- “per tenir unes platges poc duradores”. En aquest sentit reclamen que “s’apliquin solucions estables, ja estudiades i aprovades pels representants científics i polítics”, que suposin “inversions econòmiques lògiques” i que se’n pugui “treure profit a llarg termini”. Segons aquest col·lectiu, no només s’obtindrà una “millora estètica i d’infraestructures” sinó també en la conservació del Medi Ambient i fins i tot, afegeixen, en benestar social i economia local. Finalment convoquen la ciutadania a una concentració de rebuig demà dimecres a les 4 de la tarda davant de Can Manent, convocatòria per la qual demanen que tothom hi acudeixi amb mascareta i prenent les mesures de prevenció sanitària recomanades. 

Escolta l’entrevista a David Gutiérrez:

Vet aquí el comunicat d’Aturem la Draga:

Translate »