L’Equip de Govern treu endavant els pressupostos del 2011 amb l’abstenció del PP

Un moment del ple celebrat ahir a l'antiga fàbrica del gas

El ple de gener de Premià de Mar va aprovar ahir el pressupost municipal del 2011. En la que va ser la sessió més tensa del que portem de legislatura, el pressupost va tirar endavant amb els vots a favor dels grups de l’Equip de Govern, l’abstenció del PP i els vots contraris de PSC i Coalició d’Esquerres. En el seu parlament previ a la votació, l’alcalde Miquel Buch va dir que l’equip de govern havia estat valent a l’hora de definir prioritats. El PP va valorar la seva aportació per incrementar partides de Serveis Socials mentre que PSC i Coalició d’Esquerres criticaven el nou endeutament que ha previst l’Equip de Govern per fer inversions.

Ple de pressupostos de final de legislatura. Amb aquest títol per davant ja es podia preveure que la sessió del ple d’ahir reuniria característiques especials en la seva durada, més tres hores i mitja, però també d’intensitat. Fins i tot vam assistir a escenes carregades d’una tensió que no havíem vist en el que portem de legislatura. El posicionament dels diferents grups davant del pressupost donava el tret de sortida a un procés que acabarà el 22 de maig amb les eleccions municipals que decidiran el proper govern de la ciutat.

Recordem que el que es passava a aprovació era un pressupost de grans retallades, com explicava ahir mateix a Premià Notícies el regidor de Serveis Econòmics Miquel Àngel Méndez. Àrees que veien retallada la seva partida en un 28%, la polèmica sobre les partides de Serveis Socials, amb la negociació entre els socis de Govern qualificada de ‘dura’ per ERC, i l’anunci d’un nou endeutament per fer inversions, van ser els eixos que van marcar el debat del ple.

En les explicacions de vot, el PP es congratulava de la seva aportació al document, sobretot negociant a l’alça partides de serveis socials, tot i que es queixaven del nou endeutament i haguessin preferit més retallades en Cultura. La Coalició d’Esquerres presentava els deus dubtes sobre la idoneïtat del moment d’endeutar-se per a inversions mentre que el PSC, amb un duresa superior a altres debats pressupostaris, anunciava directament el seu vot contrari debunciant un increment d’impostos, mala gestió de l’Equip de Govern i unes futures inversions que qualificaven d’electoralistes.

En el Premià Notícies hem sentit fragments de les intervencions dels diversos grups. En primer lloc Miquel Àngel Méndez en la seva presentació del punt, després a Josep Maria Molins, ja en les valoracions posteriors al ple, insistint en què encara es podien haver millorat les partides de serveis socials. Finalment sentirem Aurora Jové en nom del PP, l’Alfons Barreras per la Coalició d’Esquerres, Tomàs Esteban del PSC i finalment l’alcalde Miquel Buch.

Va ser al final del debat dels pressupostos, i just abans de passar a votació que es va produir el moment més tens de la sessió. L’alcalde Miquel Buch acabava el seu torn de respostes als partits, concretament a la darrera intervenció del PSC, quan va acusar PSC i Coalició d’Esquerres d’haver posat pegues a la ubicació de l’oficina del SOC als locals dels Frigorífics. La tensió acumulada després de dues hores i mitja de discussió es va manifestar de cop a la sala de plens.

Passat aquest moment es va iniciar la votació del pressupost municipal del 2011. Els vots finals, com s’havia fet patent des de l’inici de la discussió, va ser dels vots a favor per part dels grups de l’Equip de Govern, CiU i ERC, l’abstenció del PP i els vots en contra del PSC i de la Coalició d’Esquerres.

Feta la votació, l’alcalde va demanar un recés de la sessió de cinc minuts.

Premià Notícies dijous 27 de gener

Ple Ordinari gener 2011 part 1 (pressupostos)

Ple Ordinari gener 2011 part 2 (La resta)

Be the first to comment on "L’Equip de Govern treu endavant els pressupostos del 2011 amb l’abstenció del PP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »