L'estàtua de Pujol, a terra

Estatua Pujol PdD a terraL’estàtua de Jordi Pujol ha anat a terra. Aquest matí el monument ha aparegut estés sobre la gespa de la plaça amb el mateix nom a Premià de Dalt. Es tracta de la segona acció vandàlica que pateix l’estàtua, després que la vigília de la Diada de l’11 de setembre aparegués tacada amb pintura blanca. L’ajuntament de Premià de Dalt ha publicat una nota en la qual condemna aquest nou episodi vandàlic. En la nota, el consistori diu textualment que ‘lamenta que hi hagi persones que no respectin la voluntat democràtica de mantenir els honors i distincions atorgades a Jordi Pujol, expressada per la Comissió de Valoració dels Honors i Distincions Municipals de forma unànime el passat 8 de setembre’. En el mateix text l’ajuntament de Premià de Dalt diu que ‘casualment, tots els atacs s’han produït coincidint amb temes nacionals de primer nivell, com va ser el cas de la vigília de la Diada o, en el cas d’ahir, el mateix dia que el Tribunal Constitucional suspenia cautelarment la Llei de Consultes i el Decret de Convocatòria de la Consulta del 9N, a les quals el Ple de Premià de Dalt havia donat suport. La nota de premsa indica també que les tres senyeres estelades que l’ajuntament de Premià de Dalt té instal·lades han patit cinc atacs des de la seva col·locació.

L’alcalde de Premià de Dalt Joan Baliarda ha declinat fer declaracions a aquesta emissora: segons ens ha indicat personalment, ja va decidir des de l’inici de la polèmica de l’ex-president no respondre a la premsa i tampoc no ho ha volgut fer arran d’aquesta bretolada.

Recordem que arran de la confessió de Pujol els grups municipals del PSC i PP del consistori veí van demanar que se li retiressin els honors a l’expresident així com la mateixa estàtua, però la Comissió de Valoració dels Honors i Distincions del municipi va decidir mantenir-los. La setmana passada el líder del PSC de Premià de Dalt, Jaume Casas, anunciava però que el partit insistiria en el seu propòsit. Avui, però, Casas ha “reprovat” públicament l’acció vandàlica a través del seu compte de facebook.

La notícia sobre l’acte vandàlic ha estat publicada en primícia per Ràdio Premià de Mar a Twitter poc abans de les 9 del matí i a hores d’ara ja se n’han fet ressò mitjans de tot l’Estat.

Be the first to comment on "L'estàtua de Pujol, a terra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »