Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de novembre de 2020

Economia

Economia

Méndez sobre l’acord a la Taula de Reactivació: “la situació ens obligava a entendre’ns, i confio que ara sabrem pactar les accions més urgents”

Joaquim Aguilar

L’alcalde Miquel Àngel Méndez va valorar divendres en aquesta emissora l’acord assolit el dia abans per tots els grups polítics de modificar parcialment la mecànica de la Taula de Reactivació i donar curs, a través de modificacions pressupostàries, a les accions més urgents de resposta a la crisi del COVID. Méndez va dir al Parla l’Alcalde que l’acord és fruit de la voluntat compartida d’obtenir solucions, i que la discrepància es limitava a qüestions de forma. També es va mostrar convençut que els grups es posaran d’acord a l’hora de fixar aquestes prioritats:

Un cop es localitzin aquestes accions prioritàries caldrà pressupostar-les i portar-les a aprovació del ple de novembre, com dèiem, per mitjà de modificacions al Pressupost 2020. Paral·lelament la Taula continuarà garbellant mesures a mig i llarg termini que es reflectiran en el Pressupost de 2021. Méndez va agrair d’altra banda el treball i les aportacions de tots els agents que participen en aquesta instància.

En relació a aquest tema afegim que les entitats municipalistes i el govern de la Generalitat van tancar divendres un acord que permetrà insuflar oxigen als ajuntaments per afrontar, justament, els efectes de la crisi. Segons informava El Punt Avui, es va pactar que els ens locals rebran entre aquest any i el que ve una injecció extraordinària del govern de 120 milions d’euros –20 es cobraran enguany i els 100 restants el 2021. El criteri per distribuir-los serà el mateix que s’utilitza en el fons de cooperació local, on prevalen barems com ara el volum de població dels municipis adjudicataris (estem a l’espera que l’Ajuntament de Premià de Mar ens informi de l’import que li correspon). ACM i l’Federació de Municipis han celebrat l’acord però tímidament, perquè les seves expectatives eren que la dotació econòmica havia de pujar a 300 milions. A més, també demanaven una segona línia d’ajuts, sense quantificar, per rescabalar els ens locals de les despeses concretes a què han hagut de fer front per exigències de la pandèmia. Un exemple d’això, segons l’article, són les adequacions sanitàries que han hagut de fer les escoles.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura