Menys públic de l’esperat en la xerrada sobre l’origen de la paraula Catalunya

Presència de públic per sota de la desitjada en la xerrada que l’investigador Jose Fermin Peña dictava divendres sobre l’origen de la paraula Catalunya. Peña defensava que els mots català i Catalunya tenen arrels diferents. Mentre el primer significaria ‘persona al voltant d’un castell’, la segona vindria dels Càtars.

Divendres ens fèiem ressò a la nostra agenda de la conferència que dictava al vespre al Centre Cívic José Fermín Peña sobre l’origen de la paraula Catalunya. Una proposta tan curiosa ens ha despertat la curiositat i li hem demanat a Peña sobre el desenvolupament de la xerrada. Es veu que l’afluència de públic va estar per sota de la desitjada.

En tot cas el que volíem era assabentar-nos de la teoria que defensava José Fermín Peña sobre l’origen de la paraula Catalunya. L’Enric ventura l’havia entrevistat dijous a la Drecera i allà només va voler avançar que les paraules català i Catalunya tenen un origen diferent. Ara, passada ja la xerrada, ha desvetllat el misteri a Premia Notícies.

Doncs ja ho sabeu. Com deia l’Orquestrina Galana els darrers anys 80: ‘No trencaràs el son dels Càtars’.

Be the first to comment on "Menys públic de l’esperat en la xerrada sobre l’origen de la paraula Catalunya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »