Mobilització, organització i solidaritat també a Premià de Mar

Cua aquest matí per entrar al supermercat de Ca l'Escoda, on l'establiment demanava als clients entrar amb mascareta (Foto: Gustavo Durán)

Des d’avui entren plenament en vigor a tot el territori estatal les mesures inscrites en l’estat d’alarma decretat pel govern central, i que tenen afectacions directes en l’activitat local. A les restriccions fixades la setmana passada s’hi suma la prohibició de circulació de persones per la via pública llevat que sigui per anar a comprar aliments, productes farmacèutics, desplaçar-se als centres sanitaris per a urgències, llocs de treball o atendre persones familiars vulnerables. En aquest sentit fem notar que els agents de l’autoritat poden denunciar qui estigui al carrer fora d’aquests supòsits (amb sancions d’entre 100 i 600 euros) i que la policia local ha activat un servei de vigilància permanent i demana per megafonia als veïns que puguin estar al carrer que tornin a casa. D’altra banda, i novament en aplicació de les mesures de l’estat d’alarma, els únics comerços que poden romandre oberts són els d’alimentació de primera necessitat i farmàcies. El Comité Municipal del DUPROCIM es manté permanentment connectat per via telemàtica i l’Ajuntament actualitzarà sobre la marxa totes les noves mesures que es puguin adoptar. També s’habilita el telèfon 93.741.74.00 per a consultes però restringides a només 3 casos. Escoltem l’alcalde Miquel Àngel Méndez:

Precisament la plantilla de treballadors de l’Ajuntament de Premià de Mar s’organitza al llarg del dia d’avui a fi que en tots els casos que sigui possible puguin treballar des de casa, mantenint únicament de manera presencial els serveis essencials. D’altra banda, i davant l’aparició d’iniciatives populars d’ajuda com les que han començat a sorgir entre la societat civil, Méndez ha demanat que qualsevol acció es faci de manera coordinada amb el consistori. Finalment informem que l’Ajuntament ha decidit també alliberar de pagament totes les zones blaves i verdes d’estacionament del municipi, i que ha tancat l’accés a zones infantils d’espais públics i al passeig marítim.

Propostes populars online per fer menys feixuc el confinament

Davant la situació de confinament a les llars, es multipliquen arreu les propostes d’oci i cultura online. Al nostre territori més proper en consignem dues de les quals hem tingut coneixement les últimes hores: el ‘Confinament Poètic’ que impulsa el col·lectiu literari de Can Vallerià, de Premià de Dalt, i les sessions de ioga diàries que ofereix a través de youtube el Taller de Ioga de Premià de Mar. En el primer cas, Can Vallerià enceta un festival de poesia online també a través del seu canal de YouTube, de moment amb 5 autors però que en seran més més endavant. I el Taller de Ioga emet en directe cada tarda de dilluns a divendres una sessió de ioga de 50 minuts.

Escolteu el missatge íntegre de l’alcalde a Ràdio Premià de Mar:

Translate »